خرید نهال زرشک دانه اناری
نهال زرشک دانه انار در اوایل پاییز مانند زرشک پفکی چیده می شود. اما این زرشک ها بر خلاف زرشک پفکی با شاخه جدا نمی شوند و از خوشه چیده می شوند به همین دلیل این زرشک ها زودتر خشک می شوند. معمولا کشاورزان دانه های شاه توت را از خوشه جدا می کنند و توت سیاه را در آفتاب قرار می دهند تا کاملا خشک شود. پس از خشک شدن به روش وزش باد طبیعی یا مصنوعی خوشه ها را از زرشک جدا می کنند.
خرید نهال زرشک قرمز
نهال زرشک قرمز ؛ به ما امکان تولید میوه های قیمتی و تجاری زرشک را می دهد. زرشک برای ما یادآور همان دانه های قرمز و ترشی که به پلوهای ایرانی رنگ و طعم می بخشد. البته آب زرشک نیز بین بسیاری از مردم به خاطر جنبه های درمانی و نشاط بخشی شناخته شده می باشد. زرشک در حال حاضر با رنگ قرمز و سیاه به شکل دانه دار و بی دانه در تمام جهان مصرف می شود. ناگفته نماند که نوع بی دانه آن با قیمت های بالا و گاهی نجومی، جنبه صادرات دارد.
خرید نهال زرشک سیاه
نهال زرشگ سیاه ، خواص زرشک قرمز و زرشک سیاه تا حدی مشابه هستن، ولی بخاطر رشد زرشک سیاه تو محیط کوهستانی، این زرشک خواص بیشتری داره و البته گرونتر از زرشک قرمزه. علت برتری زرشک سیاه از زرشک قرمز بخاطر مقدار بیشتر مادهای به اسم بربرینه. بربرین نوعی نمک آلکالوئیدیه که خواص زیادی برای بدن ما داره، مثل کاهش قند خون، کاهش کلسترول و سلامت قلب و البته به جز خواص زیادی هم که داره کم یابتر هم هست و این دو عامل باعث شده که نسبت به زرشک قرمز قیمت بالاتری داشته باشه.
خرید نهال زرشک پفکی
نهال زرشک پفکی نوعی زرشک خوش ظاهر و مرغوبه، کشاورزها تو اوایل فصل پاییز که هوا رو به خنکی میره، زرشکها با شاخه از درخت میبرن و یا همون شاخه تو انبارهای تاریک و خنک نگهداری میکنن، این نگهداری کمی زمان بره و چند ماه طول میکشه تا زرشکها کاملا خشک بشن و این زرشکهای پفکی و باد کرده، بعد شاخه، چوب و سنگ رو ازشون جدا میکنن تا آماده مصرف شده و وارد بازار بشن. زرشک پفکی بخاطر زمان طولانی خشک شدنش و ظاهر زیبایی که داره مرغوبتره و خواهان زیادی داره. صادرات این زرشک ایرانی به بازارهای جهانی رونق خوبی داره.
خرید نهال زرشک کوهی
نهال زرشک کوهی از اونجا که این نوع زرشک به صورت خودرو تو کوهستانها رشد و تکثیر پیدا میکنه، مقدار تولیدش به وضعیت آب و هوای سال بستگی داره. چیدن این زرشک هم مثل زرشک های دیگه اوایل فصل پاییزه.
کشمون جاییکه که شما میتونین بصورت مستقیم از خود کشاورز بدون واسطه زرشک بخرین، تمامی محصولات توسط تیم کنترل کیفیت کشمون مورد بررسی قرار میگیرن.
نهال زرشک
طعم ترش زرشک در ترکیب با غذاهای مختلف طعمی متفاوت و جذاب ایجاد می کند. زرشک بی دانه یکی از ارقام پرمصرف این نهال است که به زرشک پلویی نیز معروف است.
درباره درخت زرشک بیشتر بدانید
در توصیف گیاه شناسی زرشک از آن به عنوان درختچه یاد شده است. در واقع این بذر خوراکی روی بوته هایی با ارتفاع 1 تا 5 متر رشد می کند. برخی از انواع این درخت تا ارتفاع 6 متر رشد می کنند. کشور ما ایران یکی از مهم ترین تولیدکنندگان این نهال است که سهم زیادی از تولید این بذر خوراکی را به خود اختصاص داده است.
همانطور که همه می دانیم زرشک طعم ترش دارد. بر خلاف میوه این درخت، شکوفه های آن پس از گذشت زمان در پاییز تغییر رنگ داده و قرمز می شوند. این درختچه مقاومت بالایی در برابر سرما و گرما دارد و بهترین دما برای رشد مطلوب آن بین 15 تا 18 درجه سانتیگراد می باشد.
روش کاشت درخت زرشک
کاشت زرشک اغلب در مناطق نیمه خشک و معتدل انجام می شود. مناسب ترین زمان برای کاشت نهال زرشک می تواند از اواسط پاییز تا اسفند ماه باشد. بهار فصل مناسبی برای کاشت زرشک می باشد. امکان اجرای این گزینه وجود دارد، اما در پاییز درختچه ها فرصت بیشتری برای رشد مناسب دارند.
برای کاشت این درختچه مانند سایر نهال ها، زمین باید دارای خاک مناسب و حاصلخیز باشد. قبل از کاشت درخت زرشک باید خاک زمین کشاورزی را با کودهای حیوانی و شیمیایی مخلوط کرد. همچنین برای کاشت نهال زرشک در خاک باید گودال هایی با عمق مناسب حفر شود. توجه داشته باشید که این گودال ها نه خیلی کم عمق هستند و نه خیلی عمیق.
کاشت درخت زرشک چقدر است؟
یکی از عوامل مهم در رشد بهینه این درخت زرشک، نور مناسب خورشید و حفظ فاصله بین درختان است.
فاصله استاندارد کاشت نهال زرشک 3*4 یا 4*5 متر می باشد.
البته این فاصله زمانی مناسب به نظر می رسد که نوع کشت آبی باشد.
زیرا در کشت دیم باید فاصله ۷×۷ متر را به عنوان فاصله کاشت در نظر بگیرید.
بهترین فصل کاشت زرشک چه فصلی است؟
درست است که که زرشک در در بهار نیز می کارند اما بهترین زمان کاشت آن اخر پاییز و اول زمستان است. درختچه زرشک پس از رشد در سن 4-3 سالگی شروع به میوه دادن می کند و معمولا ماه های اول سال زمان اصلی رشد رویشی این درخت است.
پرورش درخت زرشک در باغ
می توانید نهال زرشک را بخرید و در باغچه بکارید و پرورش دهید و یا آن را در گلدان بکارید و پس از رشد مناسب به لتغچه انتقال بدهید. برای کاشت زرشک مانند مزرعه کشاورزی باید گودال هایی به عمق 50 سانتی متر در خاک ایجاد کرد.
پس از قرار دادن نهال در خاک روی آن را با مخلوط کود حیوانی پوسیده و خاک باغچه بپوشانید. نور کافی خورشید، جریان هوای مناسب و آبیاری منظم برای رشد این درختچه در باغ کافی خواهد بود.
آفات و بیماری هایی که ممکن است پس از کاشت درخت زرشک مشاهده شود:
زنبور شاخدار
یکی از آفات مهم این درختچه زنبور شاخه خوار است که به شاخه های جدید آسیب می رساند. شناسایی این آفت و از بین بردن آن نقش مهمی در رشد درخت و کیفیت محصول دارد.
شته
یکی دیگر از رایج ترین انواع عفاف همین است. گیاه زرشک معمولاً در سالهای اولیه رشد نهال آسیب می بیند. کاهش روند رشد، خشک شدن و ضعیف شدن شاخه ها از موارد مهمی است که می تواند برای نهال ها اتفاق بیفتد. برای از بین بردن این نوع از سموم گیاهی استفاده می شود. همچنین اگر کفشدوزک در زمین کشاورزی شما وجود دارد، می توانید کار کشتن آنها را به این حشره کوچک بسپارید.
کرم برگ
از نام این آفت می توان دریافت که وظیفه اصلی آن آسیب رساندن به برگ درختان است. البته این آفت می تواند با خوردن درخت زرشک نیز به آن آسیب برساند.
پروانه تخم مرغ حلقه ای
آفت دیگری که از آن تغذیه می کند پروانه تخم مرغ حلقه ای است. برای از بین بردن این آفت می توان از سموم حاوی فسفر یا هرس شاخه ها استفاده کرد.
پروانه ابریشم
یکی از بدترین برگ خوارها پروانه ابریشم بافی است. این آفت شروع به خوردن می کند و برگ ها را از بین می برد به گونه ای که بتوانیم در کمترین زمان ممکن شاخه های درختچه را بسازیم. بیماری زنگ سیاه و زنگ زرد یکی از بیماری های مهم در رشد درخت زرشک است.
خاک مناسب برای کاشت نهال زرشک چیست و چه ویژگی هایی دارد؟
کارشناسان خاک با اسیدیته 9 را بهترین نوع خاک برای کاشت درخت زرشک عنوان کرده اند. کاشت زرشک؛ خاک باید بافتی نرم و سبک داشته باشد. به این ترتیب بهترین نوع خاک برای کاشت این نهال، خاک های لومی ساده و شنی است. خاک های آهکی بافت بسیار سبکی دارند و نهال هایی مانند ریشه زرشک دارند و به خوبی در آنها رشد می کنند.
همانطور که اشاره کردیم این درختچه مقاومت بالایی در برابر سرما و گرما از خود نشان می دهد. این در مورد خاک نیز صدق می کند. این گیاه همچنین می تواند در برابر مواد غذایی که از خاک دریافت می کند مقاومت کند. یعنی اگر خاک غنی نباشد این نهال تا حد امکان از خود محافظت کرده و مقاوم می ماند.
یکی دیگر از عوامل مهم در کاشت درخت زرشک توجه به میزان نمک موجود در خاک است. البته مقدار نمک نباید از مقدار استاندارد 5 میلی متر بیشتر شود.
چگونه به نهال زرشک آبیاری کنیم؟
درختچه زرشک مقاومت بسیار خوبی در برابر کم آبی دارد. بهترین زمان برای آبیاری این نهال در ساعات اولیه روز است. پس از کاشت زرشک بهتر است در سال های اولیه هفته ای یک بار آبیاری شود. البته آبیاری ارقام مختلف به نوع خاک و موقعیت جغرافیایی منطقه بستگی دارد. به طور کلی درخت زرشک در فصول سرد سال و مناطق کوهستانی نیاز به آبیاری زیاد ندارد.
سه تا چهار سال پس از کاشت درخت زرشک، می توانید هر دوازده یا پانزده روز یکبار به این نهال آبیاری کنید. یکی از نکات مهم در این زمینه کاهش میزان آبیاری در زمان گلدهی درختچه است. اگر در این مدت به گیاه بیش از حد آبیاری شود، امکان رها شدن گل ها وجود دارد. به طور کلی رعایت اصول آبیاری در رشد گیاه، افزایش کیفیت محصول و … نقش بسزایی دارد.
قلمه درخت زرشک چگونه انجام می شود؟
تکثیر درختان زرشک به روش های مختلفی مانند بذر، قلمه و … انجام می شود که درخت زرشک را می توان در بهار و زمستان هرس کرد. اگر زمستان یا اواخر پاییز را برای قلمه زدن انتخاب کرده اید، باید یک شاخه سالم انتخاب کنید و آن را تا 20 سانتی متر از ساقه اصلی جدا کنید.
توجه داشته باشید که در فصل سرما باید شاخه بریده شده را از سرما محافظت کنید. در بهار و تابستان نیز می توانید شاخه مورد نظر خود را از شاخه های جوان و شاداب انتخاب کنید. اما کارشناسان و باغداران بهترین زمان برای قطع این نهال را اواخر زمستان و اسفند می گویند. می توانید یک تا دو سال پس از قلمه زدن گیاه را در مزرعه خود بکارید.
در بین روش های تکثیر این درختچه، روش پیوند حلقه ای بهترین روش برای تکثیر بهینه زرشک محسوب می شود. همچنین بهترین زمان برای تکثیر توسط پژوش بین آذر تا اسفند است.
کودهای مناسب برای درختان زرشک
استفاده از کود روشی مناسب برای تغذیه ارقام مختلف است. بهترین نوع کود برای تقویت خاک و کاشت نهال زرشک کودهای حیوانی و دامی است. برای تغذیه این درخت از کودهای شیمیایی مانند فسفات آمونیوم نیز استفاده می شود. کود کمپوست یکی دیگر از کودهای قابل استفاده برای این درختچه است.
هرس درخت زرشک
باغبان ها معمولا در زمستان و پاییز درختچه ها را هرس می کنند. در فرآیند هرس، تمام شاخه های خشک و بیمار باید از بقیه شاخه ها جدا شوند. ماندن آنها برای مدت طولانی روی درخت باعث آسیب به شاخه های دیگر می شود. همچنین هرس نکردن بر عملکرد و کیفیت محصول تأثیر می گذارد.
در فصول سرد، شاخه های خشک و آلوده درخت زرشک را هرس می کنند. توجه داشته باشید که هر شاخه از این درخت فقط یک بار میوه می دهد. به این ترتیب می توانید شاخه های میوه دار یا شاخه هایی که به محصول جدید داده می شود درست کنید. این کار از باقی ماندن شاخه های بی میوه روی درخت جلوگیری می کند.
انواع کاشت زرشک در دنیا
کاشت نهال زرشک بدون دانه
یکی از بهترین انواع این درخت که فروش بالایی دارد، نهال زرشک بدون دانه است. رنگ میوه های زرشک قرمز و عمر مفید آن حدود 20 سال می باشد. این درختچه مقاومت بسیار بالایی در برابر کم آبی دارد و امکان کاشت این نهال در مناطق خشک نیز وجود دارد. قیمت خرید این نهال مقرون به صرفه است و مهمترین ویژگی آن باردهی در سال اول رشد است.
زرشک بی دانه کیهان
یکی دیگر از انواع پرمحصول و محبوب زرشک بدانه کائنات است. رنگ میوه این درختچه سیاه است و طعم بسیار ترش دارد. هر دو بدون دانه و کرکی باید در معرض نور مستقیم خورشید قرار گیرند. همچنین جریان مناسب هوا در رشد این گیاه تاثیر دارد.
درخت زرشک جنگلی
زرشک جنگلی یا کاراتاجینا یکی دیگر از انواع این درخت است که در استان هایی مانند کرج، هشتگرد و … کشت می شود.
زرشک دنسی فلور
یکی دیگر از نژادهای خارجی زرشک است که عملکرد مناسب و قیمت بالاتری نسبت به سایر ارقام دارد. این نهال در برخی از شهرهای کشورمان مانند کرمانشاه و استان البرز قابل کشت است.
درخت زرشک سیاه بی دانه
این رقم مانند پافکی نهالی بدون دانه کاملاً مقرون به صرفه است و با توجه به عملکرد می توان آن را رقمی سودآور نامید. رنگ میوه این درخت سیاه است و یکی از ارقام تجاری باغات زرشک محسوب می شود.
گونه داروینی
این واریته یک گونه اصلاح نژاد است که قیمت آن در محدوده متوسط است. مهمترین ویژگی در کاشت زرشک داروین رطوبت خاک آن است. این رقم برای رشد بهتر به خاک مرطوب نیاز دارد.
ارقام دیگر این درختچه مانند Nummularia، Brachiobotris، Orientalis و … در گروه درختانی هستند که صرفه اقتصادی ندارند.
خرید نهال
خرید نهال مخصوصا خرید نهال گردو یکی از دغدغه های کشاورزان و باغداران می باشد. چرا که نهال معتبر و ضمانتی این روزها کم پیدا می شود . بخاطر همین جایا کالا تصمیم گرفته هست تمامی نهال ها را به صورت ضمانتی تقدیم مشتریان عزیز ارائه کند هر نهالی که بخواهید به هر منطقه ار هر شهر و استانی شرکت جایا کالا پشتبان دائمی شما خواهد بود. با خیال راحت از شرکت معتبر جایا کالا خرید خود را انجام دهید. مجموعه جایا کالا متشکل از نهالستان های بزرگ و فروشگاههای بزرگ از انواع نهال – لوازم آرایشی – لوازم خانگی – دوربین مداربسته – موبایل – کارت خوان و غیره می باشد. جایا کالا دارای برند معتبر و نماد اعتماد الکترونیکی از سازمان صنعت و معدن می باشد.