
نهال زردآلو جایا
خرید نهال زردآلو شاهرودی
یکی دیگر از زردآلوهای تجاری است و عملکرد بالایی دارد و برای باغدارانی که خواهان عملکرد اقتصادی بالا هستند، انتخاب مناسبی است.
درختی است بسیار مثمر که دارای رشد متوسط و دارای تنه پهن است که ارتفاع این درخت به 5 متر می رسد.
زردآلو یکی از میوه های مفید تابستانی است و مقاومت درخت در برابر سرما خوب است
خرید نهال زردآلو عسگر آبادی
خاستگاه و زادگاه اصلی این نوع زردآلو ایران است. نهال زردآلو یکی از ارقام تجاری زردآلو است و علاوه بر داشتن عملکرد اقتصادی بالا و مناسب در داخل ایران، به دلیل صادرات به کشورهای دیگر، سود اقتصادی بالایی به باغدار می دهد.
بیشترین صادرات زردآلو اصغر آبادی از ترکیه و سپس از ایران است. زردآلو اصغرآبادی زردآلوی دیررس است.
خرید نهال زرد آلو پرتقالی
این نهال از انواع زودبازده و دیرگل می باشد و میوه ای درشت و نارنجی رنگ دارد و تقاضای زیادی دارد.
این درخت به کاشت حساس است زیرا رشد وسیعی دارد و برای رشد به نور خورشید کافی نیاز دارد بنابراین به راحتی می تواند از نور خورشید تغذیه کند و همچنین پس از رشد ریشه درخت به راحتی در خاک نفوذ کرده و مواد غذایی را تغذیه می کند. بهتر است. فاصله کاشت باید 3 تا 4 متر باشد.
خرید نهال زرد آلو نصیری
زردآلو نصیری همانند ارقام دیگر زردآلو ها طرفدار زیادی دارد این نهال بسیار به سرما حساس است و بایدمناطقی با آب و هوای معتدل کاشته شود ، طعمی خوشمزه و شیرین دارد
این نهال علاوه بر سرما به آفات نیز حساس است به صورتیکه اگر جایی از پوست آن زخم شود به آفات آلوده می شود.
بهتر است در فواصل ۶*۶ یا ۷*۷ کاشته شود
خرید نهال زرد آلو جهانگیری
نهال زردآلو جهانگیری ارقامی بسیار زودبازده است که دو سال پس از کاشت شروع به باردهی می کند. این نهال ها حدود ۳۰ تا ۳۵ سال محصولات باکیفیت تولید می کنند. پس از پایان عمر مفید درخت، عملکرد و کیفیت محصولات کاهش می یابد. این نهال قادر است سالانه در هر هکتار حدود ۳۰ تن محصول با کیفیت تولید کند.
خرید نهال زردآلو پیش رس
این نهال به دلیل زودرس بود نسبت به زردآلو های دیگر به زردآلو پیش رسد مشهور است این زود رس بودن و به بازار رفتن زود میوه آن را بسیار پر طرفدار کرده است
زمان رسیدن میوه های این نهال خرداد ماه می باشد و دارای رنگ زرد کمرنگی است
تاریخچه نهال زردآلو
نهال زرد آلو یکی از پرطرفدارترین نهال ها هست دلیلش هم میوه بسیار خوش طعم وشیرین آن می باشد درست هست سالی یکی دوماه از این میوه استفاده می شود و صرفه اقتصادی بالایی ندارد ولی با این همه باز طرفدار های خاص خودشو دارد .
نهال زرد آلو به بیش از سه قرن قبل از میلاد برمیگردد. البته امکان دارد قبل از آن هم بوده باشد ولی تاریخ نگاران تا سه قرن پیش از تاریخ را تابه امروز توانسته اند رصد کنند. این نهال در شرق آسیا تا نزدیکی های روسیه و همینطور در غرب کشور ایران باستان و ترکیه امروزی و شمال ایران نیز ثبت شده هست. ولی زیست شناسان کشور فرانس توانستند این نهال را در جنوب ایران در حدود 17 قرن پیش کشف کنند. که این در قسمت هایی از اطراف خلیج فارس را بیشتر تعریف میکند.
طعم لذیذ این میوه باعث شد تا این میوه همه جای دنیا پیشروی کرد. از اسناد تاریخی می توان فهمید این نهال از 16 قرن پیش توسط اسپایایی ها به قاره آمریکا نیز قدم گذاشت. ولی با همه این تفاسیر کشورمان جز اولین کشورهایی بوده کشف کننده اکثر نهال ها بود هست.
به چه روش هایی می توان نهال زرد آلو را کاشت
همه نهال ها روش های کاشت خاصی برای خودشان دارند. نهال زرد آلو نیز روش کاشت خودش را دارد که میتوان به روش های بذری که هسته آن می باشد و یا از طریق کاشت نهال این میوه اقدام به کاشت این نهال کرد. هرکدام از این روش ها هم مراحل خاص خود را دارند که در ادامه توضیح خواهیم داد.
روش کاشت نهال زرد آلو از طریق هسته آن
در این روش هسته ها را در داخل ظرفی قرار می دهند. مقداری آب به آن اضافه میکنند . پارچه سفید رنگ روی آن می کشند البته رنگ پارچه مهم نیست صرفا بخاطر بهداشتی بودن ما رنگ سفید را ترجیح میدهیم. سپس مغز های گردو کم کم به مرور زمان جوانه میزنند. بعد از جوانه زدن آماده کاشت می شوند. شایان ذکر هست می توانید بدون این که هسته را در آب قرار دهید همینطوری داخل خاک قرار دهید تا در داخل خاک جوانه بزند. ولی ممکن هست تعدادی جوانه نزنند بخاطر همین برای اطمینان بهتراست در ظرف قبل از کاشت از جوانه زدن زرد آلو ها مطمن شویم.
روش کاشت به طریق قلمه یا نهال
در این روش خیلی ساده می توانید نهال را از مرکز معتبر نهال خریداری کرده و آن را بکارید. یک سری زرد آلو ها را باید وقتی یک ساله هستند بکارید و بعداز یک سالگی خوب نمیگیرند یک سری نهال ها هم هستند در دوسالگی بهتر میگیرند. ما در شرکت جایا کالا توسط مشاوران نهال در خدمت مردم عزیز در سراسر کشور برای راهنمایی بیشتر آماده پاسخگویی می باشیم. میتوانید برای کاشت بهتر نهال با مشاوران جایا کالا در تماس باشید.
برای کاشت و رشد بهتر باید در خاکی که مرطوب هست بکارید این رطوبت نباید بیش از حد باشد. اگر بیش از اندازه مرطوب باشد ممکن هست نهال ها خراب شوند. برعکسش هم میتواند با عث خراب شدن و خشک شدن نهال شود. نهال ها همواره تشنه آب و تغذیه مناسب از خاک هستند. باید این تغذیه خوب و آب برای نهال ها فراهم باشد و دراین کار هرگز افراط نشود.
فاصله و میزان ارتفاع و دمای مورد نیاز نهال زرد آلو
فاصله مورد نیاز برای کاشت نهال زرد آلو در استاندارد جهاد کشاورزی 6 در 7 تعیین شده هست . برای اینکه نهال موقع تغذیه به رقالت نیفتد و موقعی که ارتفاع گرفت بتواند بخوبی از نور آفتاب استفاده کند باید این فاصله حتما رعایت شود. شاید با کود بتوان تغذیه خاک را تامین کرد ولی با هیچ چیز نمی توان کمبود نور خورشید را تامین کرد.
نهال زرد آلو برای رشد بهتر باید در ارتفاعات کاشته شود . اگر باغی دارید که می خواهید در آن چند نوع میوه بکارید ودر کنار آنها زرد آلو بکارید سعی کنید اولویت بالاترین ارتفاع را برای نهال زرد آلو قرار دهید.
همه درختان برای رشد خوب نیاز به خواب زمستانی یا به اصطلاح نیاز سرمایی دارند. این نیاز سرمایی نسبت به ارتفاعات محل کاشت می تواند متفاوت باشد که در استاندارد علمی کاشت نهال زرد آلو این مدت زمان برای مناطق دشتی 500 الی 800 ساعت تعیین می شود و برای مناطقی با ارتفاع بلند 900 الی 1200 ساعت تعیین می شود. نهال زرد آلو بعد از خواب سرمایی خود آماده شکوفه دهی و محصول دهی می شود
شرایط لازم برای کاشت نهال زرد آلو
دمای مناسب برای کاشت. (حتما در منطقه ای که نهال زرد آلو می کارید میزان دمای آن را بررسی کنید)
آب به اندازه کافی (میزان سبکی و سنگینی و طعم آب هم بررسی شود)
انواع کود های مناسب برای نهال زرد آلو
خاک مناسب (بهتراست خاک مورد آزمایش قرار بگیرد میزان شوری یا PH و یا ماسه مورد نیاز آن بررسی شود)
حفر چاله به انداره مناسب برای زرد آلو
هواکشی خاک موقع کاشت توسط پا
چه موقعی از سال می توان نهال زرد آلو کاشت
کاشتن نهال از اول زمستان شروع شده و در وسط های اردیبهشت به اتمام میرسد ولی برای نهال زرد آلو بهتراست همان فروردین ماه را برای کاشت نهال زرد الو در نظر گرفت البته نبایذ درخت از خواب بیدار شده باشد. در غیر این صورت باید به صورت گلدانی کاشته شود که برای کاشت گلدانی محدودیتی وجود ندارد.
بیماری و آفات
شته ها: حشرات ریز که به رنگ های مختلف ظاهر می شوند. روی ساقه ها و زیر برگ ها جمع می شوند و آب گیاهان را جذب می کنند. در این حالت برگها ضخیم و زرد می شوند. می توانید با اسپری روغن های مخصوص باغبانی آنها را از بین ببرید.
چوب خوار: معمولاً موجوداتی کرم رنگ با سرهای قهوه ای هستند که به تنه درخت آسیب می رسانند. چوبخوارها در زمستان وارد تنه می شوند و در بهار به شاخه های جوان آسیب می رسانند. کنترل تنه دشوار است و همیشه پیشگیری بهتر از درمان است. میزان آب و نوع خاک و سمپاشی به موقع می تواند از تجمع آنها در درخت جلوگیری کند.
کنه ها: این بندپایان در سطح زیرین برگ ها جمع می شوند. برگها پس از مدتی برنزی می شوند. استفاده از اسپری خشک کن برای جلوگیری از کنه مفید است.
خاک مناسب برای رشد درخت زردآلو و ویژگی های خاک مناسب
کاشت نهال زردآلو؛ باید در خاک لومی با زهکشی خوب انجام شود. زردآلو ریشه های مرطوب را دوست ندارد. این درخت در خاک خنثی یا کمی قلیایی با محدوده pH خاک 6.7 تا 7.5 رشد می کند. از کاشت درختان زردآلو در مناطقی که اغلب باد میوزد یا در ارتفاعات کم که یخبندان رخ میدهد خودداری کنید. برای کاشت در باغ می توان از ترکیب خاک لومی، خاک برگ و ماسه استفاده کرد.
نحوه آبیاری نهال زردآلو
به بخش آبیاری می رسیم. اولین نکته مهم پس از کاشت درخت زردآلو؛ برای تامین آب کافی است. وقتی می گویم کافی است، منظورم نه خیلی کم است و نه آنقدر که ریشه گیاه پوسیده شود. همانطور که اشاره کردیم هنگام کاشت نهال زردآلو بهتر است زمین مرطوب بماند.
در تابستان هر 10 روز یکبار خاک روی سطح را مرطوب کنید. به درخت زردآلو توجه کنید تا سطح خاک بیش از حد خشک شود. به گیاه آب ندهید. اگر واقعاً خشک است، بهترین راه برای انجام این کار این است که به شلنگ باغچه خود اجازه دهید به آرامی در کنار آن قرار گیرد و قطره ای آب به آن بدهید. اجازه دهید خاک اطراف ریشه کاملا خیس شود. این کار را هر ده روز یا هر دو هفته یکبار انجام دهید.
قلمه درخت زردآلو چگونه انجام می شود؟
خود را برای قلمه آماده کنید! اره هرس یا اره زنجیری، تبر، چاقوی قوی و غیره را برای برش انتخاب کنید. نوار چسب مومی را فراموش نکنید. طول شاخه هایی که برای تکثیر انتخاب می کنید باید بین 25 تا 30 سانتی متر باشد. همچنین ضخامت آن باید برابر با 6 تا 8 میلی متر باشد. سر برش خود را تیز کنید. برش های مستقیم و مورب از بالا به پایین ایجاد کنید. پیشنهاد ما این است که این قلمه های زیبا را تا بهار در خانه نگه دارید. با این حال، آنها را می توان بلافاصله پس از پیوند در زمین کاشت. اما یخ زمستانی می تواند آنها را بکشد.
روش دیگر قرار دادن آنها در تنه درخت دیگری است که میوه نمی دهد. با تبر یک فضای داخل تنه ایجاد کنید. سپس آنها را با موم بپوشانید. فراموش نکنید که محل بریده شدن پیوند را روی درخت اصلی موم بزنید.
نحوه کود دهی درخت زردآلو و بهترین کودهای شیمیایی و حیوانی
درختان زردآلو به خاک مرطوب و زهکشی مناسب نیاز دارند و نسبت به خاک رس واکنش ضعیفی نشان می دهند. آنها بهترین رشد خود را در خاک غنی از مواد آلی نشان می دهند. افزودن مقداری کمپوست یا سایر مواد آلی مانند کود دامی پوسیده یا برگ های خرد شده به خاک، بهبود ساختار خاک، ایجاد لایه ای سازگارتر، افزودن مواد مغذی مهم مانند نیتروژن و فسفر تمام نیازهای رشد را پوشش می دهد. برای بهترین نتیجه، هنگام کاشت زردآلو، 7 سانتی متر خاک را با کمپوست پر کنید.
مالچ پاشی به کنترل علف های هرز نیز کمک می کند. اگر چمن از بین نرود، تمام مواد معدنی و مواد مغذی را مصرف می کند و زمانی که نهال زردآلو کاشته می شود، مواد معدنی کافی باقی نمی ماند.
بهتر است سالی یکبار در فصل بهار به درختان زردآلو کودهای سنتی داده شود. اما مراقب باشید که یک کود غنی در اختیار آنها قرار دهید.
کودهای سه چرخه نیز می توانند مفید باشند. کودهای شیمیایی تهیه شده برای دوره های رشد و گلدهی. این کودها مواد مغذی گیاه را تامین می کنند.
نحوه هرس درخت زردآلو
پس از کاشت درخت زردآلو؛ ما باید یاد بگیریم که چگونه آن را حفظ کنیم. به مسائل آب و کود مورد نیاز این درخت اشاره کردیم. حال به موضوع هرس این درخت و نحوه انجام آن می پردازیم. قبل از شروع برش، ابزار خود را آماده کنید. گاهی لازم است پس از کاشت درخت زردآلو هرس شود.
ابتدا به دنبال شاخه های قوی باشید که از تنه درخت بیرون آمده اند. این شاخه ها را به خاطر بسپارید زیرا ما آنها را نجات می دهیم!
تمام شاخه ها و اندام های آسیب دیده یا شکسته درخت زردآلو تازه کاشته شده را هرس کنید.
شاخه های بیش از حد رشد کرده را هرس کنید.
شاخه های نهال جوان را در حدود 46 سانتی متر از زمین ببرید.
ارتفاع اصلی درخت را 91 سانتی متر نگه دارید.
شاخه های کناری را به اندازه 5 تا 10 سانتی متر کوتاه کنید.
هرس درختان در سال های بعد که ساختار آن شکل می گیرد به منظور تقویت آن انجام می شود. در این زمان باید شاخه های منحرف که زوایای عجیبی دارند را بردارید. همچنین شاخه های پایین بدون برگ. شاخه های اصلی سال های قبل را حدود 76 سانتی متر برش دهید.
خواص و ویتامین های زردآلو چیست:
میوه زردآلو خواص زیادی دارد. از جمله احتمال ابتلا به دیابت و بیماری های قلبی را کاهش می دهد. همچنین دارای انواع ویتامین ها و مواد معدنی است:
ویتامین A
ویتامین سی
ویتامین E
اسید پانتوتنیک (B5)
پتاسیم
لوتئین
لیکوپن
فلز روی
فلز مس
اهن
فسفر
منگنز
منیزیم