اینترنت ماهواره ای
اینترنت ماهواره ای

مقدمه بر اینترنت ماهواره ای

نویسندگان داستان های علمی – تخیلی حتی در بهترینداستان های خود تصور نمی کردند که روزی اینترنت به گونه ای که امروزه است، برای تبادل اطلاعات در سرتاسر دنیا به وجود آید. اینترنت هم در تجارت و هم برای افرادعادی ابزار ضروری به شمار می رود زیرا شما با استفاده ازآن می توانید تمامی ابزاروامکانات خود را به سراسر جهان معرفی کنید. اما منشا این تکنولوژی بسیاربا آنچه که امروزه وجود دارد متفاوت است.در دهه 1960، ارتش امریکا مشغول انجام یک سری تحقیق ها بر روی روش هایی بود که مقام های امریکایی با استفاده ازآنها بتوانند در مورد عواقب حملات اتمی مذاکره کنند، راه حل پیشنهادی این بود که ازمذاکرات مستقیم به صورت شبکه ای استفاده شود و این بدان معنا بود که اطلاعات از جای به جای دیگر منتقل می شد حتی اگر بخش های خاصی از شبکه از کار افتاده باشد. با اینکه این پروژه توسط پنتاگون پذیرفته نشد، اما ساختار آن به قوت خود باقی ماند و سرانجام شبکه ای به وجود آمد که چندین دانشگاه امریکایی رو به یکدیگر متصل کرد.

 

در دهه بعد این شبکه نو پا جهانی شد و کم کم جای خود در میان عموم باز کرد در سال1980،واژه اینترنت به وجود امد که اعلام کننده پیدایش پروتکل، Transmission Control Protocol/Internet Protocol(TCP/IP) نیز بود این پروتکل نرم افزارشبکه ای بود که تبادل اطلاعاتمیان کامپیوتر ها در سیستم های مختلف را امکان پذیر می کند. همچنین در دهه1980“تیم برزنلی” مشغول کار بر روی html بود. وی تلاش می کرد با ایجاد یک پیوند یک ابر متن (Hypertext) به یک زبان نشانه گذاری، امکان برقرای ارتباط بین خود و همکارانش را آسان تر کند.علیرغم گستردگی این تکنولوژی، عامه مردم تا سال 1990 از وجود اینترنت بی اطلاع بوده اند درآن زمان از یکسری قوانین ساده، زبانی به نامHTML وجود آمد. مرورگرها کدهایی را دریافت میکردند و برآن اساس خروجی مورد نظررا ارائه می دادند که بعد ها به یک سری قوانین پیچیده تر و محدود تر تبدیل شد. پیدایشاین زبان در کنار امکانات سخت افزاری ارزان قیمت و مرور گر های کاربردی مانند MOSAIC و همچنین توسعه تکنولوژی ارتباط باعث شد که انقلابی در این زمیه پدید آید که آثار آن تا کنون ادامه داشته است.

 

درابتدا فقط ارگان های بزرگ تجاری سراغ این تکنولوژی جدید رفتند اما پس از مدت کوتاهی هزاران شرکت برروی شبکه جهانی وب قرار گرفتند تا مشتریانشان بتوانند در سراسر جهان به اطلاعات آنها دسترسی پیدا کنند وسپس از آنها به صورت آنلاین خرید کنند پس از آن کاربران خانگی نیز دست به کار شدند. طولی نکشید که معلوم شد یادگیری طراحی وب، کاردشواری نیست و هرکس می تواندبهراحتی از عهده آن براید. تمام انچه مورد نیاز بود،یک ویرایشگرمتنی، یک سرویس گیرندهFTP ومقداری فضای وب بود. در مدت زمان کوتاهی طراحان شروع به کار کردند و بیشتر از هرچیز علاقه مند به عناصر جدید HTML و برگه های آبشاری CSS شدند.مدتیطول کشید تا این عناصر با مرورگرها منطبق شوند وسرانجام وسیله ای برای ایجاد صفحاتبسیار پیشرفته ی وب و پیوندهای سریع تر وب گردید و باعث شدعموم مردم بتوانند به سایت های پیشرفته دسترسی پیدا کنند، بدون اینکه مجبور باشند مدت زیادی برای دانلود صفحات صبر کنند.

 

اینترنت در بسیاری از کشورها، برخلاف رسانه های دیگر ابزاری مناسب برای کلیه افراد به شمارمی رود و تقریبا در همه جا وجود دارد.برای بسیاری از افراد امروزه در این زمینه فعالیت دارند باورکردنی نیست که در اوسط دهه1990کمتر کسی حتی از وجود اینترنتآگاهی داشت. سرانجام اینترنت از جایی که می شود گفت ریشه اش مربوط به مذاکرات نظامی است تبدیل به ابزاری ضروری برای میلیارد ها نفر شد که به آنها امکان می داد با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. به تحقیق و پژوهش بپردازند و اطلاعات کسب نماییند، درخانه بنشینند و با دفاتر کارشان ارتباط برقرار کنند، خرید و بازی انجام دهند و دربسیاری از فعالیت های دیگر درسرتاسر شبکه جهانی شرکت کنند.

اینترنت ماهواره ای چیست؟

 کاربران اینترنت با استفاده از امکانات مختلف قادر به اتصال به اینترنت و استفاده از منابع موجود می باشند ، خطوط تلفن معمولی ( Dialup ) ، اینترنت

Wireless ، خطوط DSL و … نمونه های موجود می باشند .همانطــورکه می دانیم حجم اطلاعات دریافتی (Recieve ) در ارتباطات اینتـــرنتی همواره چندین برابربیش از اطلاعات ارســـالی ( Send) می باشد ، تکیه بر همین واقعیت است که سرویس دهندگان اینترنت نیزبه طرق مختلف سعی بر اضافه کردن پهنای باند دریافت خود داشته باشند.

 

یکی از روشهای دریافت اطلاعات با سرعت بالا استفاده از ماهواره می باشد به زبان ساده ارسال اطلاعات به اینترنت از طریق خطوط تلفن معمولی، اینترانت، وایرلس و یا خطوط DSL می باشد و دریافت اطلاعات ( Recieve ) از طرِیق Satellite تامین می گردد که به آن اینترنت یک طرفه گفته می شود. .لذا با توجه به ســـرعت بسیار بالای دریافت اطلاعات،شما قادر به استفاده از اینترنت پـــر سرعت ، ده ها برابر سریعتـــر از خطوط Dial up خواهید بود.

[ux_image id=”20544″]

روش کار اینترنت ماهواره ای:

 

روش کار اینترنت ماهواره ای بر خلاف ظاهر پبچیده، ساده می باشد. نحوه کار بدین صورت است که برای ارتباط پرسرعت اینترنت از طریق ماهواره کافیست توسط یکی از انواع مودم با خط تلفن، ADSL ، ISDN و یا حتی بدون سیم به اینترنت متصل شویم تا برای ارسال اطلاعات از آن استفاده نماییم و سپس طبق راهنما کامپیوتر را بگونه ای تنظیم کنیم که برای دریافت اطلاعات از ماهواره استفاده کند.همانطور که گفته شد در یک ارتباط اینترنت معمولی میزان اطلاعات ارسالی بسیار ناچیزتر از اطلاعات دریافتی می باشد. بنابراین برای خط ارسال از هرنوع، حتی ارتباط ضعیف و یا کارت های اینترنت کم سرعت نیز می توان بهره برد.

اینترنت ماهواره ای چطور کار می کند

دسترسی به اینترنت از طریق ماهواره،چنان سرعتی به نقل و انتقالات شما می دهد که باور کردنی نیست ؛ دسترسی به اینترنت از طریق ماهواره، یک دسترسی مافوق سریع است که با استفاده از یک آنتن بشقابی می تواند سرعت نقل و انتقالاتِ شما را به ۴۰۰ کیلوبیت در ثانیه برساند. این عدد را با ۴ یا ۵کیلو بیت در ثانیه ای که از طریق دسترسی تلفنی با آن می سوزید و می سازید، مقایسه کنید تا متوجه شوید که اینترنت ماهواره ای، چه موهبتی است اگر فکر می کنید دست تان به یک اینترنتِ پهن باند نمی رسد و یا شب ها خواب آن را می بینید، چون نمی توانید مشترک یک خط اینترنت دیجیتالی شوید، پس باید فکر یک اینترنتِ پهن باند را از سرتان بیرون کنید، سخت در اشتباه هستید. چرا که اینترنت ماهواره ای می تواند همان راه حل نهایی باشد. در واقع اگر بتوانید از بالای پشت بام منزل یا محل کار تان، جنوب آسمان را به خوبی و بدون هیچ مانعیمشاهده کنید، می توانید از یک دسترسی ماهواره ای برای انتقالدادن و پیاده کردن فایل های حجیم چند صد مگابایتی و یا دیدن فیلم های ویدیویی و یا سیر و سیاحت صِرفدر اینترنت استفاده کنید. هرچند این راه حل از نظر سادگی و ارزان قیمتی به پای اینترنت دیجیتالی نمی رسد، اما برای بعضی ها بهترین و تنها راه حل محسوب می شود. وقتی همه ی این ها تکه ها را کنار هم بگذارید، طرز کارش به این ترتیب خواهد بود: با استفاده ازمودم، شماره تلفن کارگزار اینترنت خود را می گیرید و به او وصل می شوید. برای بازدید از یک سایت، روی یک لینک کلیک می کنید تا یک سایت دیگر را ببینید. نرم افزاری که درکامپیوترتان دارید ، یک کپه ی داده ای را به تقاضای تان ضمیمه می کند. در عوضدرخواست کردن مستقیم فایل از میزبانِ وِب، درخواست تان به مرکز عملیاتِ شبکه یسرویس ماهواره ای می رود که در روی زمین قرار دارد. سپس این مرکز، آن صفحه ی وب را درخواست می کند. میزبانِ وب نیز صفحه ی درخواستی را به مرکز عملیات شبکه ی ماهواره ای ارسال می کند، و سپس آن صفحه را به ماهواره مخابره می نماید تا آن را به سمت آنتن بشقابی شما بفرستد. آنتن بشقابی، صفحه ی وب را از طریق مودم ماهواره ای به کامپیوترتان می رساند، و همه ی این ماجرا در عرض کم تر از یک ثانیه انجام می شود.

اشکالات بالقوه اینترنت ماهواره ای:

تمام این مراحل به تعلّل ختم می شوند، یعنی یک تاخیر قابل توجه، بین زمانی که کلیک می کنید تا زمانی که داده را دریافت می نمایید. این تاخیر ناشی از آن است که تقاضای تان از جانب کامپیوترتان و از طریق مودم ابتدا به مرکز شبکه ی ماهواره ای فرستاده می شود، و از آن جا به میزبان وب می رسد. سپس به مرکز شبکه ی ماهواره ای باز می گردد، و آن وقت ۲۵۰۰۰ کیلومتر مسافت را تا ماهواره طی می کند و مجدداً به جانبِ آنتن بشقابی فرود می آید.به همین جهت، نباید زیاد این تأخیرات را به دل بگیرید!اما اگر کاربران دیگری نیز مثل شما به همین سرویس ماهواره ای روی آورند، میزانِ تداخل تان کاهش خواهد یافت، زیرا پهنای باند ماهواره بین همه سَرشکن می شود.

ماهواره فقط یک مقدار مشخص پهنای باند دارد که می تواند آن را بین متقاضیان تقسیم نماید. منتها، سیستم های ماهواره ای دوسَره، که نیاز به مودم آنالوگ برای مخابره ی زمین به هوا ندارند، پهنای باند بسیار عریض تری دارند پهنایی به وسعت ۵/۱مگابیت در ثانیه از هوا به زمین، و ۲۰۰ کیلوبیت در ثانیه از زمین به هوا دارند.

[ux_image id=”20556″]

ابزار مورد نیاز برای اینترنت ماهواره ای:

کابل کواکسیال:

کابلی است که یک رسانای داخلی دارد که توسط یک عایق منعطف محصور شده‌است، که روی این لایه ی منعطف نیز توسط یک رسانای نازک برای انعطاف کابل، به هم بافته شده‌است. همهی این اجزا، در داخل عایق دیگری جاسازی شده‌اند.

کابل-کواکسیال_17152720
                                                           کابل-کواکسیال

:LNB

وسیله‌ای است که امواج ماهواره‌ای را پس از اینکه بشقاب (دیش) به صورت همگرا در آورد به امواج قابل دریافت در آورده و به رسیور (دریافت کننده) منتقل می‌کند مهمترین وظیفه ال‌ان‌بی تقویت سیگنال‌های دریافتی با گین مشخص است که بدون آن عملاً دریافت سیگنال منتفی خواهد بود. برای نیل به این هدف، ال‌ان‌بی باید در کانون دیش مستقر باشد.

LNB
                                LNB

 

دیش:

دیش ماهواره یا بشقاب ماهواره که دایره زنگی نیز نامیده می‌شود

یک جسم گرد بشقابی شکل از نوع آنتن سهموی است. این وسیله به منظور دریافت امواج ریز

موج (مایکروویو) از ماهواره‌های مخابراتی طراحی شده‌است. این بشقاب امواج را همگرا

کرده به ال ان بی منتقل می‌کند. از جنس رسانابوده اغلب فلزی استفاده می‌شود.

دیش
                                               دیش

کارت دی وی بی (DVB)

کارت dvb یا اصطلاح عامیانه آن کارت رسیور ، کارتی است که روی اسلات PCI مانند کارت مودم یا کارت گرافیک و … در کامپیوتر شما نصب می شود . این کارت دارای ورودی فیش ال ان بی است که از طریق کابل معمولی رسیور به LNB که روی DISH نصب شده است می رود.

DVB-S2 7500 USB
                             DVB-S2 7500 USB 

 

انواع کارت دی وی بی :

كارت های دی وی بی دکودر سخت افزاری: این كارت ها به صورت جداگانه از كامپیوتر دارای سی پی یو هستند و خود كارت مستقلا به انجام کار می پردازد و برای كامپیوتر هایی كه دارای سی پی یوی قدرتمندی نیستند مناسب است. از انواع ان می توان به كارت های بر پایه اسكای استار 1 (ss1 Base) مثل خود اسكای استار1 و یا نكزوس  اشاره كرد.

 

كارت های دی وی بی دکودر نرم افزاری: این كارت ها برای انجام كارهایشان محتاج استفاده از سی پی یوی كامپیوتر هستند. این مدل كارت ها كه ارزان قیمت تر از نوع اول هستند سی پی یو های قدرتمندی رااحتیاج دارند. این كارتها قابلیت سازگاری بسیار خوبی با پلاگین ها دارند. از انواع موجود در بازار ایران: كارتهای بر پایه توای هاین (Twin HaineBase) مثل خود تواینهاین، ویژن پلاس، پیناكل و … و كارت های اسكای استار نمونه ای از یک کارت دی وی بی گرافیک و سی پی یو سرخود تقسیم بندی اینترنت ماهواره ای

سه نوع اینترنت ماهواره ای وجود دارد:

اینترنت آفلاین:

در سراسر دنیا افراد مختلف از اینترنت ماهواره ای آنلاین در حال استفاده هستند و در حال دانلود فایلهای مختلف هستند و ماهواره برای آنها فایلها را ارسال میکند تا دریافت کنند در این روش شما هم میتوانید از فرصت استفاده کنید و فایلهایی که آنها در حال دریافت هستند را دریافت کنید . برای اینکار شما احتیاج به سخت افزار اینترنت آنلاین یکطرفه دارید و برای دانلود هیچ هزینه ای پرداخت نمی کنید.

 

اینترنت یکطرفه:

این روش به این دلیل یکطرفه نامیده

می شود که شما از طریق دیش خود فقط دریافت اطلاعات دارید و ارسال اطلاعات شما از

طریق خط تلفن یا adsl و یا … انجام می شود در این روش شما علاوه بر خرید تجهیزات

اینترنت یکطرفه باید ماهیانه هزینه ای به شرکت تهیه کننده اینترنت ماهواره ای

بپردازید که بسته به سرویس شما این هزینه ها متغیر می باشد.

 

اینترنت دو طرفه:

در این نوع از اینترنت ماهواره ای دریافت و ارسال اطلاعات از طریق دیش انجام می شود به اینصورت که اطلاعات شما از طریق LNB مخصوص دریافت می شود و اطلاعات شما از طریق دستگاهی به نام Transmiter به ماهواره ارسال می شود در این روش قیمت تجهیزات سخت افزاری و نیز هزینه های ماهیانه نسبت به روش اول بسیار گران تر است.

نرم افزار های دانلود آفلاین SkyGrabberپس از نصب درایور های کارت نوبت به نصب نرم افزار های دانلود آفلاین می رسد یکی از بهترین نرم افزار ها SkyGrabber می باشد که شما ابتدا در منوی main گزینه option کارت خود را معرفی می کنید مثلا SkyStar۲ و ok را میزنید سپس در نوار بالا زیر منو ها Provider را مشخص می کنید به عنوان مثال OpenSky را انتخاب می کنیم . دیش شما بایستی روی ماهواره سرویس دهنده opensky باشد یعنی باید بطرف ماهواره EuteleSat W۳ تنظیم باشد سپس دکمه شبیه play را که همان statr grabbing است را کلیک کنید مشاهده می کنید که لیست فایلهای در حال دانلود در قسمت زیرین دیده می شود وقتی که در صد دانلود رسید به ۱۰۰ فایل از لیست حذف می شود یعنی این فایل دریافت شده است و می توانید از آن استفاده کنید. به شاخه ای که skyGrabber را نصب کرده اید بروید آنجا شاخه ای به نام ok وجود دارد آن را باز کنید فایل های دانلود شده شما آنجاست که بر اساس نوع فایل در پوشه های مختلف قرار گرفته است. در اسکای گرابر در منوی Filters می توانید هر آنچه را که دوست دارید دانلود کنید و از دانلود فایل هایی که باب طبع شما نیست خودداری کنید به عنوان مثال اگر فقط مایلید e book دانلود کنید کافیست پسوند فایلهای دانلودی انتخاب کنید و یا اگر از موسیقی متنفرید هستید تیک ام پی تری را بردارید.

داخل فولدر اسکای نت 5 فایل اصلی باید داشته باشیم:

Streamreader.dll

Skynet.ini

Regex.txt

Rules.txt

Skynet.exe

: فایل غیر اصلی هم داریم که بعد از کار کردن با اسکاینت این 3 فایل درست می شوند

Skynet.log

Regex.dat

Files.dat

استریم ریدر راه انداز کارت دی وی بی در دانلود افلاین اسکای نت برای پیاده کردن فرکانس و نام ماهواره ریجکس جهت فیلتر گداشتن برای فایل های دریافی از نظر فرمت و حجم رولس جهت فیلتر از نطر ای پی و وب سایت .

 

نکات قوت اینترنت افلاین:

سرعت دریافت داده خیلی عالی

دارای قابلیت فیلتر از نطر حجم و ای پی

ارزان و آسان از نطر راه اندازی

بدون محدودیت زمانی

دارای ثبات سرعت

 

نکات ضعف اینترنت افلاین:

تاثیر پارازیت بر امواج و سپس اختلال در دریافت داده

وابستگی شدید به شراط آب و هوایی

محدودیت در برخی از عوارض جغرافیایی

حساسیت بسیار بالا نسبت به جهت یابی

 

طراحی سایت پیشرفته

خرید لوازم آرایشی