راهنمای خرید بهترین گوشی

mobile

به راهنمای همیشه به روز خرید تلفنهای هوشمند جایا کالا خوش آمدید.

در جایا کالا بهترین تلفنهای هوشمندی را که می توانید خریداری کنید جمع آوری می کنیم. دسته های مختلف گوشی را در زیر با انتخاب برتر ما به عنوان برجسته پیدا خواهید کرد. برای دیدن گزینه های پیشنهادی ،با ما همراه باشید.

همیشه موقع خرید گوشی خیلی ها بدلیل کافی نبودن اطلاعات از گوشی های بازار نمیتوانن در خرید خود موفق به خرید یک گوشی ایده آل خودشون برسند. به این دلیل به فروشندگان موبایل مراجعه میکنند و سعی میکنند از فروشندگان اطلاعات و راهنمایی بگیرند و این هم باز راه حل مناسبی نیست چرا که اکثر فروشندگان گوشی موبایل اطلاعات کافی از گوشی های موبایل ندارند و یا سعی میکنند خریدار را به خرید گوشی های موجود در مغازشون تشویق کنند ویا گوشی هایی که فروششون سخت هست به مردم پیشنهاد دهند . به همین دلیل من سعی کردم یک مقاله نسبتا کاملی تهیه کنم و با پیشنهاد یه تعداد گوشی با برند های معتبر و کارایی بالا در رسیدن به گوشی مورد علاقه تان با توجه به اطلاعاتی که دارم و همچنین کمک از سایت های معتبر ایرانی و خارجی تهیه کنم و در خدمت هموطنان عزیز قرار دهم.

موقع خرید گوشی همیشه باید خواسته هایمان را در نظر بگیریم. معیارهای مهم هرکس موقع خرید خیلی متفاوت هست. معیارهای مهمی که اکثر مشتریان موقع خرید از من راهنمایی خواسته اند عمدتا موارد زیر می باشد

1. دوربین مناسب

2.گوشی با پردازش مناسب

3.باتری قدرتمند با شارژ سریع

4.وزن و اندازه مناسب

5. صفحه نمایش با کیفیت عالی 

6.حافظه ورم پردازشی بالا

این 6 مورد از مواردی هستند که خریداران زیادی دنبالش هستند باتوجه به وضعیت بازار اگر دنبال یک گوشی قدرتمند باشیم که همه این خصوصیات را در حد عالی داشته باشه باید بیشتراز 20 میلیون تومان در نظر بگیریم ولی اگر به همه خصوصیات حساسیت نشان ندهیم و به اصلی ترین هاش اکتفا کنیم یک مقدار قیمت را میتوان پایینتر در نظر گرفت. بعنوان مثال گوشی شیائومی ردمی نوت 10 یک گوشی با صفحه نمایش سوپر امولید 6.4 اینچی و رم 4 یا 6 گیگ و حافظه 64 , 128گیگ با دوربین 48مگاپیکسل با فیلمبرداری 4کی 30 فریم  اصلی و پردازنده اسنپدراگون 678 یک گوشی میانرده هست و قیمتی حدود 5 میلیون یک انتخاب خیلی مناسبی میباشد صفحه نمایش این گوشی دارای 1100 نیت نور تصویری کاملا واضح و شفاف و زنده با رفرش ریت 120هرتز و با باتری 5 هزار میلی آمپر ساعتی یک گزینه عالی میتواند باشد اگر کسی به پردازش زیاد حساس نباشد با این گوشی حس پرچمدارها را خواهد داشت چرا که ظاهری شبیه می 11 دارد و عملکردش هم نسبت به قیمتش عالیست  من موقع تست این گوشی حس خیلی ایده عالی داشتم. بنابراین ممکنه کسی که دنبال یک گوشی عالی با این قیمت میگرده ممکنه اطلاعات کافی را در اختیار نداشته باشه و یک گوشی دیگه براش معرفی کنندواز خرید همچین گوشی محروم بشه . پیشنهاد میکنم با توجه به وجود برند های مختلف در بازار و همچنین سیل گوشی های فراروان در بازار بهتراست قبل از خرید تحقیقات کاملی بکنیم و فارغ از هرگونه تعصب به یک برند خاص محصول مورد نظر خودمون را پیدا کنیم.

من لیستی از گوشی های پرچمدار و میانرده تهیه کرده با یک بررسی جزئی جهت انتخاب راحتتر عزیزان آماده کرده ام 

mi_11_bump3.0

Xiaomi Mi 11 Ultra

دوربین

Mi 11 Ultra با اولین حسگر دوربین بزرگ سامسونگ GN2 جهشی در فناوری دوربین گوشی های هوشمند می گیرد. این دستگاه با یک آرایه دوربین عقب درجه سه گانه که فقط شامل دوربین های “اصلی” است ، یک قدم جلوتر می رود و یک بار دیگر Xiaomi را به بالای DXOMARK هل می دهد و Mi 11 Ultra را به عنوان بهترین تلفن هوشمند عکاسی جهان معرفی می کند. Mi 11 Ultra با داشتن DotDisplay چهار منحنی WQHD + 120Hz ، شارژ توربوی سیمی و بی سیم 67W و درجه بندی IP681 ، یک تجربه عالی را به نمایش می گذارد.

صد درصدشارژ باتری در عرض 36 دقیقه با کابل دو سیم توربو و بی سیم دوگانه

ساخت سرامیک برتر با مقاومت در برابر آب و گرد و غبار IP68

عملکرد شاخص با Qualcomm® Snapdragon ™ 888 و فناوری خنک کننده سه فاز نوآورانه

قیمت پایین ورقابتی نسبت به امکانات

نمایشگر فوق العاده و رتبه اول جهان ( بهتراز نمایشگرهای  سامسونگ)

نمایشگر WQHD + چهار منحنی 120 هرتز با صدا توسط هارمن کاردون Mi 11 Ultra به یک DotDisplay چهار منحنی DQD-منحنی سامسونگ 6.81 اینچ 120Hz WQHD + سامسونگ مجهز است که از مواد E4 ساخته شده است. این نمایشگر اوج روشنایی 1700 نیت را ارائه می دهد و می تواند 1.07 میلیارد رنگ را تولید کند ، درجه بندی نرم تر و طبیعی تر رنگ ، نوار بندی کمتری و عملکرد رنگی زنده تر را امکان پذیر می کند. پشتیبانی از Dolby Vision® و HDR10 + حداکثر کیفیت تصویر را تضمین می کند. رزولوشن 3200 14 1440 ، نرخ تازه سازی 120 هرتز و نرخ نمونه برداری لمسی 480 هرتز برای ایجاد یک نمایشگر فوق العاده روان ، سریع و با جزئیات ترکیب می شوند. این نمایشگر که در Corning® Gorilla® Glass Victus ased قرار گرفته است ، در برابر افت و خراش نیز بسیار مقاوم است.

علاوه بر این ، Mi 11 Ultra از Dolby Vision و HDR10 + پشتیبانی می کند و کیفیت تصویر فوق العاده زنده را با روشنایی ، کنتراست و رنگ باور نکردنی تضمین می کند. با استفاده از Dolby Vision ، کاربران می توانند با بالاترین کیفیت تصویری را که Mi 11 Ultra قادر به نمایش دارد ، انتظار داشته باشند ، بنابراین سرگرمی آنها همیشه بهترین است. Mi 11 Ultra با یک صفحه نمایش کوچک ثانویه در پشت ، یک سورپرایز اضافی را ارائه می دهد. این نمایشگر نه تنها به عنوان یک نمایشگر همیشه روشن که اطلاعات کلیدی مانند تاریخ ، ساعت و اعلان ها را نشان می دهد ، می تواند به عنوان یک آینه سلفی هنگام عکسبرداری عمل کند ، همچنین کاربرپسند بودن و نوآوری در ویژگی های دوربین دستگاه را بیشتر می کند.

مزایا:

  • دوربین عالی  با زوم 120 برابری با کمترین افت کیفیت و فیلمبرداری 8k با همه دوربین های گوشی
  • پردازش عالی با لیتوگرافی 5نانو دارای رتبه بنچمارک نزدیک به 700 هزار
  • گرافیک عالی 
  • باتری عالی 5هزار میلی آمپر ساعتی و شارژ کامل سریع 36 دقیقه در هردو حالت با سیم و بی سیم توربو
  • خوشدست و جنس عالی
  • نمایشگر سوپرامولید 120 هرتزی با 1700 نیت بالاترین نیت جهان
  • دارای صفحه نمایش کوچک کاربردی در پشت گوشی 
  • رابط کاربری روان و زیبا و شخصی سازی کاربر پسند

جهت بررسی کلی به این لبنک مراجعه کنید

ارزش خرید 100 در 100

DISPLAY

سامسونگ گالکسی اس 21 الترا 5G

128GB 12GB RAM $ 869.00 $ 879.00
256GB 12GB RAM $ 1,049.99

گلکسی S21 اولترا بهترین تجربه‌‌ی گوشی هوشمند است که سامسونگ می‌تواند در سال ۲۰۲۱ در اختیار کاربران قرار دهد.

از بین سه عضو خانواده‌ی گلکسی S21، نسخه‌ی اولترا بیش از همه در کانون توجهات قرار دارد؛ محصولی گران‌قیمت که در تمامی زمینه‌ها درمقایسه‌با نسل پیشین پیشرفته کرده و اکنون با ظاهری جذاب‌تر آمده است تا به‌‌ادعای سامسونگ با نوآوری‌های فردا نهایت تجربه‌ی گوشی هوشمند پرچم‌دار را برای کاربر به‌ارمغان آورد.

پردازنده Exynos 2100 

با اینکه پردازنده اکسینوس پیشرفت قابل توجهی کرده ولی هنوز به پای اسنپدراگون 888 نمی رسد. سامسونگ هم گوشی های مجهز به اسنپدراگون 888 را به کشورهای آمریکا و چین ارائه میکند و متاسفانه کشور ما از این امکان نمی تواند استفاده کند و به همین دلیل در تست سرعت گوشی های سری اس 21 در مقایسه با گوشی های سری می 11 شیائومی یک پله پایینتر هستند در تست های گرافیکی هم باز ضعیفتر از سری می 11 عمل میکند. ولی با وجود همه این تفاسیر پردازنده اکسینوس بقدری روان هست که این کمبود را هرگز حس نخواهید کرد در تست های بنچمارک اس 21 الترا نتیجه امتیازAn toto حدودا 630 هزار شد و این رقم بسیار فوق العاده ای برای پردازنده اکسینوس 2100 هست . چون بررسی ما در این مقاله بصورت جامع نیست پیشنهاد میکنم اگر دوست دارید نتایج بنچمارک این گوشی را ببنید حتما در بررسی های جامع جایا کالا مقاله های مارا دنبال کنید 

دوربین

یکی از پیشرفت های مهم اس 21 الترا در دوربین بوده وسامسونگ تلاش کرده تا با ارتقای دوربین به بهترین گوشی جهان در قسمت دوربین تبدیل شود ولی در تست های دکسو مارک که یک شرکت معتبر جهانی می باشد و دوربین ها را تست می کند و در تمام بخش ها دوربین ها را به چالش می کشاند دوربین های سامسونگ نتوانستن رتبه اول را مال خود کنند در این بخش نیز می 11 الترا در رتبه نخست قرار دارد 

دوربین 108 مگاپیکسلی سامسونگ اس 21 الترا دوربین اصلی این گوشی می باشد و می تواند تا 100 برابر زوم کند و در بین دوربین های سامسونگ فقط دوربین اصلی آن می تواند فیلمبرداری 8K را با نرخ 30 فریم بر ثانیه انجام دهد دوربین تله فوتوی سامسونگ توانست بهترین عمکرد را در بین گوشی های جهان از خود به نمایش بگذارد ودر دوربین الترا واید هم توانست تصاویر با کیفیت عالی و شارپ رنج بالاتری نسبت به رقبا بدست بیاورد ولی در وضوح تصاویر می 11 الترا بمراتب بهتراز سامسونگ بود. دوربین سلفی این گوشی 40 مگاپیکسلی هست که تصاویر ثبت شده از آن بسیار با کیفیت بودند و توانستند نظر ما را نسبت به می 11 الترا بیشتر جذب کنه. تصاویر همه وضوح عالی تفکیک عالی و رنگ ها همه طبیعی و زنده ثبت شدند.

طراحی

لبه‌های پخ باریک و دریچه ظریف دوربین این تلفن فضای عظیمی را برای مشاهده و لذت بردن برای شما فراهم می‌کند. مقاوم‌ترین شیشه Gorilla تا به امروزدر بین تمامی گوشی های سامسونگ ساخته شده از بهترین نوع گلس و همچنین مات که هیچ اثر انگشتی در خود باقی نمیگذارد 

سازگاری S Pen یعنی شما می توانید کارتان را بهینه کنید در حالیکه ویدیوهایتان را با دقتی که انگشتتان نمی تواند، تا آخرین فریم تدوین می کنید.درست هست پشتیبانی از قلم در سامسونگ تحولی جدید نیست ولی در سری اس سامسونگ این یک تحولی جدید محسوب می شود که علاوه بر امکانات گذشته یکسری امکانات جدید به این قلم اضافه شده که کاربردی و گاهی اوقات حس نیاز به یک قلم در این گوشی قدرتمند را برطرف می کند.و می تواند بهتراز نوت 20 عمل کند.

نرم افزار

قدرت اجرای برنامه های تلفن همراه را مستقیماً از طریق رایانه Windows 10 خود تجربه کنید. برنامه ها را برای دسترسی آسان به منوی شروع یا نوار وظیفه پین کنید و درست کار کنید – همه چیز از زمانی شروع می شود که تلفن Galaxy خود را به برنامه های تلفن خود متصل کنید.

*کاربران باید از طریق «لینک به Windows» روی تلفن خود و برنامه «تلفن شما» در رایانه شخصی، تلفن‌های هوشمند Galaxy خود را به رایانه دارای Windows 10 متصل کنند و دستورالعمل‌های تنظیم، از جمله ورود به همان حساب Microsoft را رعایت نمایند. قابلیت «لینک به Windows» روی برخی از دستگاه‌های Galaxy از قبل نصب شده است. ممکن است برای برخی از ویژگی‌های «لینک به Windows» لازم باشد تلفن هوشمند Galaxy روشن و به همان شبکه Wi-Fi وصل باشد که رایانه شخصی به آن متصل است.

*برخی از اپلیکیشن های موبایل ممکن است محتوا به اشتراک گذاشته شده بر روی صفحه ی دیگری را محدود کند یا ممکن است نیاز به صفحه نمایش لمسی برای تعامل با آن، داشته باشد .

سامسونگ امکانات نرم افزاری خیلی زیادی در گوشی های سری اس خود می گنجاند و اس 21 الترا نیز مثل بقیه سری اس مجهز به امکانات انبوهی از نرم افزار شده هست که برای اطلاعات بیشتر میتوانید به سایت سامسونگ مراجعه کنید و مطالعه کنید

صفحه نمایش 

سامسونگ به عنوان یکی از پیشگامان حوزه‌ی نمایشگرهای OLED این بار هم در ساخت نمایشگر پرچمدار جدید خود یعنی اس 21 اولترا ابتکار عمل به خرج داده تا شاهد ویژگی جدیدی در این گوشی از خانواده‌ی سری S باشیم.

در پرچمدارهای پیشین سامسونگ یعنی گوشی‌های اس 20 اولترا و نوت 20 اولترا شاهد استفاده از نمایشگرDynamic AMOLED 2X بودیم که بخش 2X از دوبرابر شدن نرخ نوسازی صفحه تا 120 هرتز خبر می‌داد. اما در هر دو مدل شاهد مشکلی بزرگ بودیم که طی آن در صورت تمایل به استفاده از نرخ نوسازی 120 هرتز، باید قید رزولوشن حداکثری QHD+ صفحه‌نمایش را می‌زدیم.

اما سامسونگ این رویه را در اس 21 اولترا کنار گذاشته است تا علاوه بر قابلیت Adaptive یا همان پویا بودن نرخ تازه‌سازی صفحه‌نمایش که در نسخه‌ی اس 20 اولترا امکان آن فراهم نبود و کاربر را مجبور به انتخاب نرخ ثابت 60 یا 120 هرتز می‌کرد، بتوان رزولوشن پایه‌ی 3088 x 1440 را با نرخ 120 هرتز روی این گوشی تجربه کرد.

همچنین ویژگی پویا بودن نرخ نوسازی صفحه‌نمایش، موجب می‌شود رفرش‌ریت صفحه از 10 تا 120 هرتز بسته به محتوای در حال پخش متغیر باشد که بدین طریق مصرف باتری حتی درصورت استفاده از نمایشگر در رزولوشن حداکثری QHD+ بهینه‌تر از استفاده‌ی معمول باشد.

البته گفتن این نکته خالی از لطف نیست که علی‌رغم ادعای سامسونگ مبنی بر کاهش نرخ تازه‌سازی نمایشگر به 10 هرتز در نمایش محتوای ساکن، اما در تست‌های صورت گرفته، ما تنها ثبات و سوئیچ بین دو فرکانس 60 و 120 هرتز را شاهد بودیم.

این مورد همچنین نشان می‌دهد صفحه‌نمایش گلکسی اس 21 اولترا نیز همچون گوشی نوت 20 اولترا، آن طور که انتظار می‌رفت پویا نیست و نمی‌تواند تغییر نرخ ‌نوسازی صفحه‌ را به شکل فریم به فریم (Seamless) ارائه دهد و در اکثر اوقات هنگام نمایش محتوای متحرک به 120 هرتز رسیده یا در غیر این صورت با فرکانس 60 هرتز نمایشگر را رفرش می‌کند.

برای مثال با گردش در محیط رابط کاربری یا رفرش کردن یک صفحه‌ی وب، توانستیم نرخ نوسازی صفحه‌نمایش 120 هرتز را تماشا کنیم که موجب روان‌تر شدن کار با گوشی می‌شد و در صورت استفاده نکردن از نمایشگر برای چند لحظه، این رفرش‌ریت به فرکانس 60 هرتز بازمی‌گشت. در بخش گیمینگ نیز تجربه‌ی کاربری ما نرخ بروزرسانی 60 هرتز را نشان می‌داد که برای جلوگیری از اتلاف انرژی باتری تنظیم می‌گردد.

گوشی گلکسی اس 21 اولترا برخلاف دیگر نسخه‌های سری S21 سامسونگ، در بخش تراکم پیکسلی نسبت به نسل قبلی سری S پس‌رفت نداشته است تا بتواند به عنوان پرچمدار پرچمداران جدید سامسونگ با شایستگی قد عَلَم کند. صفحه‌نمایش 6.8 اینچی و رزولوشن 3088 x 1440، تراکم 515 پیکسل در هر اینچ را برای این گوشی به ارمغان می‌آورد.

لبه‌های اس 21 اولترا نیز همچون گلکسی S20 Ultra دارای لبه‌هایی با خمیدگی 2.5D است که نسبت نمایشگر به بدنه‌ی رویی 89.8 درصدی را برای این گوشی به همراه دارد. همچنین حاشیه‌ی کم و ابعاد مناسب نمایشگر موجب شده تا استفاده از گوشی بخصوص با یک دست، به خوبی انجام گیرد.

گوشی گلکسی اس 21 اولترا برخلاف دیگر نسخه‌های سری S21 سامسونگ، در بخش تراکم پیکسلی نسبت به نسل قبلی سری S پس‌رفت نداشته است تا بتواند به عنوان پرچمدار پرچمداران جدید سامسونگ با شایستگی قد عَلَم کند. صفحه‌نمایش 6.8 اینچی و رزولوشن 3088 x 1440، تراکم 515 پیکسل در هر اینچ را برای این گوشی به ارمغان می‌آورد.

لبه‌های اس 21 اولترا نیز همچون گلکسی S20 Ultra دارای لبه‌هایی با خمیدگی 2.5D است که نسبت نمایشگر به بدنه‌ی رویی 89.8 درصدی را برای این گوشی به همراه دارد. همچنین حاشیه‌ی کم و ابعاد مناسب نمایشگر موجب شده تا استفاده از گوشی بخصوص با یک دست، به خوبی انجام گیرد.

اما یکی دیگر از نقاط قوت صفحه‌نمایش اس 21 اولترا که همواره در گوشی‌های رده‌بالای این برند دیده می‌شود، روشنایی بالای صفحه‌نمایش است. پیش از این در اس 20 اولترا شاهد حداکثر روشنایی چشمگیر 1400 نیت بودیم که طبق انتظار باز هم سامسونگ عملکرد قابل‌توجهی را در پرچمدار جدید خود به نمایش گذاشته است که با حداکثر روشنایی صفحه‌ی 1500 nit می‌توان این گوشی را دارای یکی از روشن‌ترین نمایشگرهای در دسترس کاربران دانست.

از این رو طبق انتظار، پرچمدار تازه وارد سامسونگ یک سر و گردن بالاتر از رقبای خوش‌نام خود نظیر گوشی آیفون 12 پرو مکس قرار می‌گیرد و به واسطه‌ی روشنایی بالای صفحه‌نمایش، تجربه‌ی بسیار مطلوبی را در استفاده‌ی زیر نور مستقیم آفتاب به کاربران ارائه می‌دهد و خوانایی قابل‌توجهی را به همراه دارد.

مزایا

صفحه نمایش بسیار با کیفیت 

پشتیبانی از رم 16گیگابایتی و حافظه 512گیگابایتی

دوربین با عملکردی عالی

خوشدست و خوش ساخت و قاب شیشه ای مات

دارای امکانات نرم افزاری زیاد

پشتیبانی از قلم اس پین

باتری قدرتمند 5 هزار میلی آمپر ساعتی

معایب

نبود شارژر در جعبه گوشی

نیت نور پایین صفحه نمایش نسبت به رقبایی مثل می 11 الترا

البته اگه خرده نگیریم این معایب رو نمیشه یک بحث جدی در نظر گرفت و هیچی ازارزش های این گوشی قدرتمند کم نمی کند فقط نبود شارژرفابریک در جعبه را نمیشه نادیده گرفت چرا که بعداز خرید گوشی ممکنه شارژرهای اصل رو نتونید خرید کنید و بعدا گوشی دچار مشکل شود

s21 ultra 5g
iPhone-12-Review

ّیفون  12 پرو مگس

آیفون ۱۲ پرو مکس با ابعاد غول‌پیکر، دوربین توانمندتر و باتری حجمیش، تمام‌عیارترین پرچم‌دار کنونی اپل به‌حساب می‌آید.

طراحی تخت با رنگ‌های جذاب، قدرتمندترین تراشه‌ در دنیای گوشی‌های هوشمند، اتصال 5G، بزرگ‌ترین دوربین تاریخ آیفون با سیستم لرزش‌گیر پیشرفته، نمایشگر ۶٫۷ اینچی، فیلم‌برداری 4K HDR با تمام دوربین‌ها و صدالبته برچسب قیمتی ۱۱۰۰ دلاری؛ آیفون ۱۲ پرو مکس بزرگ‌ترین و البته پیشرفته‌ترین گوشی هوشمند اپل به‌حساب می‌آید و نخستین آیفون پس‌از مدت‌های طولانی است که تغییراتی سخت‌افزاری در ماژول دوربین خود می‌بیند.

مزایا

طراحی جذاب و مدرن با کیفیت ساخت عالی

نمایشگر OLED با رنگ‌های دقیق و روشنایی بالا

پردازنده‌ی قدرتمند A14 Bionic با پایداری مناسب عملکرد

عملکرد مطلوب دوربین اصلی و تله‌فوتو در عکاسی روز و شب

کارآمدترین گوشی هوشمند برای فیلم‌برداری

شارژدهی بسیار خوب

اسپیکرهای استریو با صدای فراگیر و شفاف

پشتیبانی نرم‌افزاری کم‌نظیر

معایب

عرضه‌ی گوشی بدون شارژر

ابعاد بزرگ و کنترل دشوار گوشی با یک دست

نرخ نوسازی نمایشگر محدود به ۶۰ هرتز

محدودیت شارژ سریع به ۲۰ وات

فریم فولادی؛ جاذب درجه‌‌یک اثر انگشت!

قیمت نجومی (در ایران)

عدم امکان شخصی سازی در آبفون

عدم وجود منوی فارسی 

محدودیت نرم افزاری برای ایران مخصوصا نرم افزارهایی مثل شاد وغیره

باتوجه به قیمت بالای آیفون و امکانات محدود آن و همچنین با یک مقایسه جزعی با گوشی های اندرویدی میشه گفت ارزش خرید بسیار پایینی داره و من به جز کسانی که علاقه به آیفون دارند به هیچ کس گوشی های آیفون را پیشنهاد نمیکنم

a9d128bd-07c0-43f3-bf84-aad6e957c161
ft1qtsokv0r8

شیائومی ردمی نوت 10 

ردمی نوت ۱۰ تغییرات ظاهری گسترده‌ای درمقایسه‌با نسل گذشته تجربه می‌کند؛ میان‌رده‌ی اقتصادی جدید شیائومی اکنون به دستگاه پرچم‌دار می ۱۱ شباهت بسیاری دارد؛ پنل پشتی مات، برآمدگی دوربین به‌شکل مستطیلی با گوشه‌های گِرد، نمایشگر کشیده‌ترِ ۲۰:۹ و کاهش وزن چشم‌گیر از جمله‌ی مهم‌ترین تغییرات ردمی نوت 10 به‌حساب می‌آید.

ردمی نوت ۱۰ در رنگ‌های سفید، سبز و مشکی به‌فروش می‌رسد که دو رنگ اول پوشش کاملا مات دارند. مدل سفید ظاهری صدفی دارد، لکه یا آثار انگشت را به خود نمی‌گیرد و به‌لطف پوشش خاصش، حس لذت‌بخشی را به کاربر انتقال می‌دهد. ردمی نوت 10 به‌موجب دریافت گواهی IP53، روی کاغذ در برابر پاشش آب یا گردوغبار هم مقاوم خواهد بود.

در نمای جلویی ردمی نوت ۱۰، نمایشگر ۶٫۴۳ اینچی با ۰٫۱ اینچ قطر کمتر درمقایسه‌با نسل گذشته به‌چشم می‌خورد که گوشه‌های گِردی دارد. حاشیه‌‌های کناری و بالایی نمایشگر ردمی نوت ۱۰ نسبتا باریک هستند؛ اما متأسفانه ضخامت حاشیه‌ی پایینی به حدود ۵ میلی‌متر می‌رسد. از نمایشگر AMOLED ردمی نوت ۱۰ پوششی از جنس گوریلا گلس ۳ محافظت می‌کند

صفحه نمایش

یکی از پیشرفت‌های اصلی گوشی شیائومی نوت ۱۰ درمقایسه‌‌با نسل گذشته، به بخش نمایشگر آن بازمی‌گردد؛ میان‌رده‌ی اقتصادی محبوب چینی‌ها در نسل جدید از نمایشگر ۶٫۴۳ اینچی AMOLED با وضوح ۲۴۰۰ × ۱۰۸۰ پیکسل بهره می‌برد؛ البته نرخ نوسازی نمایشگر تغییری نکرده و کماکان ۶۰ هرتز است. شیائومی نمایشگر ۸ بیتی ردمی نوت ۱۰ فضای رنگی DCI-P3 را پوشش می‌دهد و روشنایی آن به عدد باور نکردنی۱۱۰۰ نیت می‌رسد. که در تست ها مارا حیرت زده کرد 

در تنظیمات پیش‌فرض نمایشگر (پروفایل رنگی Auto یا Staurated) و در شرایطی‌که تنها ۵۰ درصد از نمایشگر روشن است، حداکثر روشنایی دستی و خودکار ردمی نوت ۱۰ به‌ترتیب به اعداد بسیار خوبِ ۶۴۶٫۵ و ۱۱۰۵ نیت (میانگین نیمه‌ی بالا و پایین نمایشگر) می‌رسد؛ اما چنانچه کل سطح نمایشگر روشن باشد، اعداد یادشده به‌ترتیب به ۵۶۱ و ۹۱۷ نیت کاهش می‌یابد. متأسفانه با تغییر پروفایلی رنگی به Standard، حداکثر روشنایی نمایشگر در حالت خودکار حدود ۴۰ درصد کاهش می‌یابد. به‌لطف حداقل روشنایی ۲٫۵۵ نیتی نمایشگر، ردمی نوت ۱۰ در محیط‌های تاریک، باعث آزار چشمانتان نخواهد شد.

شیائومی درباره‌ی سازگاری ردمی نوت ۱۰ با محتوای HDR اطلاعاتی ارائه نمی‌دهد؛ اما براساس بررسی‌های زومیت، نمایشگر دستگاه با استانداردهای HDR10 و HLG سازگاری دارد و به پخش محتوای HDR در یوتیوب واکنش نشان می‌دهد؛ بدین‌مفهوم که با پخش چنین محتوایی، در صورت لزوم، روشنایی نمایشگر برای نمایش جزئیات بیشتر و تجربه‌ی بصری بهتر، تغییر می‌کند.

ردمی نوت ۱۰ یکی از معدود گوشی‌های هوشمند بازه‌ی قیمتی ۵ تا ۶ میلیون تومان با اسپیکرهای استریو به‌حساب می‌آید؛ اسپیکرهای این گوشی در دو لبه‌ی پایین و بالای فریم (جدا از اسپیکر مکالمه) قرار گرفته‌اند. صدای خروجی دو کانال بلندی یکسانی دارد؛ در مجموع بلندی صدای ردمی نوت ۱۰ فراتر از رقبای هم‌قیمت قرار می‌گیرد؛ اما مطابق انتظار در سطح دستگاه‌های پرچم‌دار بازار نیست. با نگه‌داشتن بلندی صدا در حد متوسط، صدایی شفاف به گوشتان خواهد رسید؛ درحالی‌که با افزایش حجم صدا، فرکانس‌های میانی و بالا به‌هم می‌ریزند.

نرم‌افزار و رابط کاربری ردمی نوت ۱۰ شیائومی

ردمی نوت ۱۰ به‌صورت پیش‌فرض با اندروید ۱۱ و رابط کاربری MIUI 12 به‌فروش می‌رسد؛ البته این گوشی میان‌رده در فهرست دستگاه‌های واجد شرایط برای دریافت رابط کاربری MIUI 12.5 نیز قرار دارد و احتمالا در آینده‌ی نزدیک آن را دریافت خواهد کرد.

پردازنده و عملکرد باتری

قدرت پردازشی ردمی نوت ۱۰ را تراشه‌ی ۱۱ نانومتری اسنپدراگون ۶۷۸ تأمین می‌کند؛ تراشه‌‌ای که در واپسین روزهای دسامبر ۲۰۲۰ رونمایی شد. اسنپدراگون ۶۷۸ با وجود قدمت ۵ ماهه‌‌اش، به اسنپدراگون ۶۷۵، تراشه‌ی دو ساله‌ی کوالکام، شباهت‌های بسیاری دارد، با این تفاوت که فرکانس بیشینه‌ی هسته‌های پرقدرت، ۲۰۰ مگاهرتز بیشتر است.

۲ هسته‌ی ۲٫۲ گیگاهرتزی Kryo 460 Gold و ۶ هسته‌ی ۱٫۷ گیگاهرتزی Kryo 460 Silver به‌عنوان پردازنده‌ی مرکزی اسنپدراگون ۶۷۸ انجام‌وظیفه می‌کنند. این هسته‌ها به‌ترتیب نسخه‌های سفارشی‌شده‌ای از هسته‌های Cortex-A76 و Cortex-A55 به‌شمار می‌آیند. هسته‌های Gold و Silver به‌ترتیب از ۲۵۶ و ۶۴ کیلوبایت کش L2 بهره می‌برند؛ درحالی‌که یک مگابایت کش سیستمی نیز برای تراشه در نظر گرفته شده است.

ماژول گرافیکی Adreno 612 به‌عنوان پردازنده‌ی گرافیکی اسنپدراگون ۶۷۸ عمل می‌کند و فرکانس بیشینه‌ی آن به ۸۴۵ مگاهرتز می‌رسد. پردازنده‌‌ی سیگنال دیجیتال Hexagon 685 به‌کاررفته در تراشه‌ی اسنپدراگون 678 نیز به‌همراه CPU و GPU در مجموع تونایی انجام ۳ تریلیون عملیات‌برثانیه را در پردازش‌های هوش مصنوعی دارد.

اسنپدراگون ۶۷۸ با رم LPDDR4X دو کاناله‌ی ۱۸۶۶ مگاهرتزی سازگاری دارد و به‌کمک مودم Snapdragon X12 LTE از اتصال LTE با سرعت دانلود و آپلود بیشینه‌ی ۶۰۰ و ۱۵۰ مگابیت‌برثانیه پشتیبانی می‌کند. تراشه‌ی میان‌رده‌ی کوالکام قابلیت پشتیبانی از شبکه‌های وای‌فای ۵٫۰ و بلوتوث ۵٫۰ را نیز دراختیار کاربر قرار می‌دهد.به‌لطف پردازنده‌ی سیگنال تصویر Spectra 250L، تراشه‌ی به‌کاررفته در ردمی نوت ۱۰ قابلیت فیلم‌برداری قابلیت فیلم‌برداری 4K با نرخ بالغ‌بر ۳۰ فریم‌برثانیه را نیز دارد؛ هرچند که میان‌رده‌ی شیائومی از این قابلیت صرفا روی دوربین اصلی خود استفاده می‌کند! پخش ویدئوهای 4K با کُدک‌های H.265، H.264، VP8 و VP9 از جمله‌ی قابلیت‌های دیگر تراشه‌ی اسنپدراگون ۶۷۸ به‌حساب می‌آید.

ردمی نوت ۱۰ در سه نسخه‌ی ۴ | ۶۴، ۴ | ۱۲۸ و ۶ | ۱۲۸ گیگابایتی به‌فروش می‌رسد که هر سه نسخه از حافظه‌ی UFS 2.2 و رم LPDDR4X بهره می‌برند. به‌لطف درگاه مستقل microSD نیز می‌توان حافظه‌ی ذخیره‌سازی دستگاه را ارتقا داد. ما بالاترین نسخه‌ی ردمی نوت ۱۰ را با ۶ گیگابایت رم و ۱۲۸ گیگابایت حافظه برای بررسی دراختیار داشتیم. حافظه‌ی ردمی نوت ۱۰ به‌ترتیب بالغ‌بر ۱۰ درصد در زمینه‌ی نوشتن و ۷۰ درصد در زمینه‌ی خواندن ترتیبی داده‌ها سریع‌تر از نسل گذشته عمل می‌کند؛ پیشرفتی که در نهایت به اجرا و نصب سریع‌تر اپ‌ها می‌انجامد.

دوربین

مجموعه‌ی دوربین‌های گوشی شیائومی نوت ۱۰ تفاوت سخت‌افزاری بسیار اندکی با نسل گذشته دارند؛ میان‌رده‌ی اقتصادی جدیدی شیائومی همانند قبل از ترکیب دوربین واید ۴۸ مگاپیکسلی، دوربین اولتراواید ۸ مگاپیکسلی، دوربین ماکرو ۲ مگاپیکسلی و عمق‌سنج ۲ مگاپیکسلی در پنل پشتی و دوربین سلفی ۱۳ مگاپیکسلی در نمای جلویی خود بهره می‌گیرد.

رابط کاربری دوربین ردمی نوت ۱۰ هیچ تفاوتی با میان‌رده‌های دیگر شیائومی ندارد. جابه‌جایی بین حالت‌های دوربین با طریق سوایپ به طرفین روی نوار پایین رابط کاربری (در حالت عمودی) صورت می‌گیرد؛ غیر از حالت ماکرو که داخل منوی همبرگری در نوار بالایی رابط کاربری قرار دارد. داخل منظره‌یاب نیز میان‌برهایی برای جابه‌جایی بین دوربین اولتراواید، واید و بزرگ‌نمایی دیجیتال ۲ برابری به‌چشم می‌خورد.

امکان ثبت عکس‌های دوربین اصلی ردمی نوت 10 با وضوح ۴۸ مگاپیکسلی نیز وجود دارد که نتیجه‌ی آن عکس‌هایی سافت‌تر و گرم‌تر با حجم ۱۵ مگابایت است. این عکس‌ها در پاره‌ای از بخش‌ها جزئیات بیشتری از عکس‌های ۱۲ مگاپیکسلی دارند؛ اما به‌اندازه‌ی آن‌ها چشم‌نواز نیستند.

دوربین واید ردمی نوت ۱۰ در نور مناسب رنگ‌ها را نزدیک به واقعیت، سطح راضی‌کننده‌ای از جزئیات و گستره‌ی دینامیکی را متوسط ثبت می‌کند، سطح نویز نیز در عکس‌ها کنترل می‌شود؛ اما آثاری از شارپ‌کردن بیش‌از حد به‌ویژه در شاخ‌وبرگ درختان به‌چشم می‌آید. در نور کم، عکس‌ها نسبتا تاریک و با جزئیات از‌دست‌رفته در مجاورت منابع نور مصنوعی تولید می‌شوند، حالت Night‌ تا حدودی جزئیات را در نواحی روشن تصویر بازمی‌گرداند؛ اما باعث سافت‌شدن آن می‌شود.

ردمی نوت ۱۰ تقریبا در تمامی زمینه‌ها پیشرفت چشم‌گیری درمقایسه‌با ردمی نوت ۸ و ردمی نوت ۹ تجربه می‌کند. شاید چشم‌گیرترین تغییر در زمینه‌ی طراحی و نمایشگر باشد؛ میان‌رده‌ی اقتصادی چینی‌ها اکنون طراحی چشم‌نوازتری دارد، به‌راحتی در دست جای می‌گیرد، آثار انگشت و چربی را جذب نمی‌کند و از همه مهم‌تر به‌لطف بهره‌گیری از نمایشگر OLED بهبود خیره‌کننده‌ای را در زمینه‌ی سطح روشنایی و کنتراست تجربه می‌کند. اسپیکرهای استریوی ردمی نوت ۱۰ نیز صدای رساتر و غنی‌تری تولید می‌کنند.

مزایا

طراحی جمع‌وجورتر و سبک‌تر با IP53

نمایشگر AMOLED با روشنایی و دقت بسیار خوب

افزوده‌شدن فیلم‌برداری 4K

تجربه‌ی عکاسی بسیار خوب در طول روز

شارژدهی عالی

عرضه با شارژر سریع ۳۳ واتی

اسپیکرهای استریو

باتوجه به قیمت عالی این گوشی نمی توان براش ایرادی گرفت درنتیجه معایبی ندارد

ردمی-نوت-10-

گوشی های A72 و َ52 میانرده های قدرتمند و محبوب بازار

samsung-galaxy-a72-and-a52-displays

طراحی و کیفیت ساخت گلکسی A72 و A52

نسل جدید گوشی‌های محبوب سری A سامسونگ جراحی پلاستیک عمیقی را تجربه می‌کنند؛ بدنه‌ی براق، انحنادار و رنگ‌های گرادیانی گلکسی A71 و گلکسی A51 جای خود را به بدنه‌‌ی ماتی با رنگ‌های ساده و طراحی مسطح‌تر داده‌اند؛ البته از فلز یا شیشه در بدنه‌ی دو گوشی خبری نیست و هر دوی آن‌ها به‌صورت کامل از جنس پلاستیک ساخته شده‌اند.

هر دو مدل گلکسی A72 و A52 بیشترین تغییر ظاهری را در پنل پشتی تجربه می‌کنند؛ جایی که اکنون غیر از انحنای ناچیزی روی چهار ضلع، هیچ‌گونه خمیدگی یا انحنای دیگری ندارد. ماژول‌های دوربین پشتی مانند گذشته روی برآمدگی مستطیلی‌شکلی قرار گرفته‌اند؛ اما این برآمدگی دیگر به‌صورت قطعه‌ی مشکی مجزایی روی بدنه سوار نیست و مشابه آنچه پیش‌تر با گوشی‌های آیفون دیده‌ایم، از دلِ پنل پشتی مسطح برآمده است.

گوشی‌های جدید سامسونگ برخلاف نسل گذشته، گواهی IP67 را از مؤسسه‌ی IEC دریافت کرده‌اند؛ بدین‌مفهوم که روی کاغذ می‌توانند تا ۳۰ دقیقه فشار آب را در عمق یک متری تحمل کنند. گلکسی A72 و A52 جزو معدود گوشی‌های میان‌رده‌ی بازار با گواهی IP‌ به‌حساب می‌آیند.

گلکسی A52 با وزن ۱۸۹ گرمی و ابعاد ۸٫۴ × ۷۵٫۱ × ۱۵۹٫۹ میلی‌متری‌اش چندان سنگین نیست و به‌خوبی در دست جا می‌گیرد، در نقطه‌ی مقابل وزن ۲۰۳ گرمی و ابعاد ۸٫۴ × ۷۷٫۴ × ۱۶۵ میلی‌متری گلکسی A72 استفاده از این گوشی برای استفاده‌های مداوم را به‌ویژه برای افرادی با دستان کوچک را کمی چالش‌برانگیز می‌کند، برای آنکه با یک دست به تمام نقاط نمایشگر A72 دسترسی داشته باشید، باید بیشتر از A52 گوشی را روی دست جابه‌جا کنید.

همان‌طور که در ابتدا نیز اشاره شد، فریم گلکسی A72 و A52 نیز همانند بخش‌های دیگر بدنه پلاستیکی است. فریم دستگاه برخلاف پنل پشتی، پوشش مات با رنگ مشابه بدنه دارد و به‌سادگی هم چربی دست را به‌خود می‌گیرد. کلیدهای پاور و کنترل صدا در ارتفاع مناسبی از لبه‌ی راست فریم قرار گرفته‌اند؛ دسترسی به این کلیدها روی گلکسی A52 بدون نیاز به جابه‌جایی دست و روی گلکسی A72 با جابه‌جایی اندک صورت می‌گیرد.

روی لبه‌ی بالایی فریم روزنه‌ی میکروفون و درگاه اشتراکی سیمکارت/کارت حافظه قرار گرفته‌اند؛ درحالی‌که لبه‌ی سمت چپ عاری از هرگونه درگاه یا دکمه است. گلکسی A72 و A52 مانند اغلب میان‌رده‌های دیگر بازار از جک ۳٫۵ میلی‌متری هدفون بهره می‌برند، این جک به‌همراه دریچه‌ی اصلی اسپیکر، درگاه USB 2.0 Type-C و میکروفون مکالمه روی لبه‌ی پایین فریم به‌چشم می‌خورد.

نمایشگر و اسپیکر گلکسی A72 و A52 مدل 4G و 5G

در نگاه نخست تفاوتی بین نمایشگر گلکسی A52 و A72 با نسل‌های گذشته‌شان مشاهده نمی‌شود؛ هر دو گوشی از پنل‌های ۶٫۵ و ۶٫۷ اینچی Super AMOLED با وضوح ۲۴۰۰ × ۱۰۸۰ پیکسل بهره می‌برند؛ وضوحی که تراکم بسیار خوب ۴۰۷ و ۳۹۴ پیکسل‌براینچی را برای نمایش پروضوح تصاویر و متون روی میان‌رده‌های جدید سامسونگ به‌ارمغان می‌آورد.

نمایشگر گلکسی A52‌ مدل 5G‌ از مدل 4G روشنایی کمتری دارد

گلکسی A52 5G در زمینه‌ی روشنایی نمایشگر، ضعیف‌تر از مدل 4G ظاهر می‌شود؛ براساس بررسی‌های ما چنانچه ۵۰ درصد از صفحه روشن باشد، حداکثر روشنایی مدل 5G در حالت دستی و خودکار به ۵۴۲ و ۸۳۴٫۵ نیت می‌رسد؛ بنابراین صفحه‌نمایش مدل 5G‌ در حالت خودکار، حدود ۳۲ درصد تاریک‌تر از مدل 4G است. هنگامی‌که تمام صفحه‌نمایش روشن باشد، گلکسی A52 مدل 5G به‌ترتیب به حداکثر روشنایی دستی و خودکار ۴۳۷ و ۸۵۵ نیت می‌رسد.

روشن‌ترین بخش نمایشگر گلکسی A52 4G و A72 به‌ترتیب در لبه‌ی پایین و میانه‌ی آن‌ها بود؛ درحالی‌که A52 5G سامسونگ در بخش میانی نمایشگر به حداکثر روشنایی دست می‌یافت. ما حداقل روشنایی A52 4G و A52 5G و A72 را به‌ترتیب مقادیر ۲٫۲۶ و ۱٫۸۱ و ۲٫۳۶ نیت به‌دست آوردیم. بدین‌ترتیب میان‌رده‌های جدید سامسونگ چه زیر نور آفتاب، چه تاریکی اتاق، خوانایی بسیار خوبی دارند؛ اما صفحه‌نمایش A52 5G سامسونگ به‌اندازه‌ی دو دستگاه دیگر روشن نیست.

سامسونگ در تنظیمات نمایشگر دو پروفایل رنگی Vivid و Natural را به‌ترتیب برای نمایش رنگ‌های اشباع‌شده و رنگ‌های دقیق دراختیار کاربر می‌گذارد. هر سه گوشی گلکسی A52 4G و A52 5G و گلکسی A72 در پروفایل‌های یادشده به‌ترتیب فضاهای رنگی DCI P3 و sRGB را به‌صورت کامل و با خطای پذیرفتنی پوشش می‌دهند.

رنگ‌ها در پروفایل Vivid کمی سرد و در پروفایل Natural بسیار نزدیک به حالت خنثی است؛ البته در بررسی‌های ما، گلکسی A52 4G رنگ‌ها را با ته‌مایه‌ای از رنگ قرمز به‌نمایش می‌گذاشت؛ درحالی‌که مدل 4G چنین مشکلی نداشت.

نرم‌افزار و رابط کاربری گلکسی A72 و A52 مدل 4G و 5G

سامسونگ میان‌رده‌های جدیدش را با جدیدترین نسخه از رابط کاربری اختصاصی خود و سیستم‌عامل اندروید به‌فروش می‌رساند؛ گلکسی ای 52 و ای 72 به‌صورت پیش‌فرض از OneUI 3.1 و اندروید ۱۱ بهره می‌برند و باتوجه به وعده‌ی سامسونگ برای ۳ سال پشتیبانی نرم‌افزاری از محصولاتش، احتمالا کاربران این دو گوشی، اندروید ۱۴ را نیز تجربه خواهند کرد.

یکی از معدود تغییرات OneUI 3.1 درمقایسه‌با OneUI 3.0 اضافه‌شدن گوگل دیسکاور به صفحه‌ی هوم است؛ بدین‌صورت که اگر در صفحه‌ی اصلی به سمت چپ بروید، بخش دیسکاور گوگل، شامل جدیدترین اخبار و مقالات اینترنتی مطابق با سلیقه‌ی شما نشان داده می‌شود. اگر اهل خواندن اخبار و مقالات باشید، قطعا از وجود گوگل دیسکاور در صفحه‌ی هوم گوشی استقبال می‌کنید. اپلیکیشن SmartThings Find هم‌اکنون اجازه می‌دهد که در صورت گم‌کردن گوشی، آخرین مکان آن را با وارد شدن به‌حساب کاربری سامسونگ خود پیدا کنید.

برای کسانی که به بازی‌های موبایل علاقه دارند، اپلیکیشن Game Launcher سامسونگ هم به‌روز شده است. حالا می‌توانید در بخش تنظیمات، زمان بازی کردن خود را مخفی کنید تا هیچ‌وقت نبینید که چند ساعت از زندگی خود را در Call of Duty Mobile یا PUBG گذرانده‌اید. به‌لطف بهینه‌سازی رابط این اپلیکیشن اکنون می‌توانید سریع‌تر به بازی‌های خود دسترسی داشته باشید. در نهایت، هنگام اجرای بازی می‌توانید گزینه‌ی Game Booster را از نوار اعلان‌ها انتخاب کنید تا یک سری امکانات جالب به شما نشان داده شود؛ امکاناتی مثل مخفی کردن تماس‌ها و پیغام هنگام بازی و تخمین تعداد ساعاتی که تا پیش از خالی‌شدن باتری می‌توانید بازی کنید.

به جز موارد یادشده تفاوت چشمگیری دیگری بین One UI 3.0 و One UI 3.1 وجود ندارد. همه‌ی امکانات هیجان‌انگیز One UI 3.0 مانند مرکز اعلانات با امکانات جدید، آیکون‌ها و انیمیشن‌های جدید، امکانات جدید صفحه‌ی قفل و صفحه‌ی Always On و تغییرات بخش تنظیمات در One UI 3.1 وجود دارد

عملکرد و باتری گلکسی A72 و A52 مدل 4G و 5G

از بین دو گوشی گلکسی A52 و A72 تنها گوشی A52 در دو نسخه‌ی 4G و 5G عرضه شده است. کره‌ای‌ها امسال هردو گوشی 4G را با تراشه‌ی میان‌رده‌ی Snapdragon 720G به‌فروش می‌رسانند؛ اما نسخه‌ی 5G گوشی گلکسی ای ۵۲ از تراشه‌ی Snapdragon 750G قدرت می‌گیرد که حدود ۱۵ درصد در پردازش‌های CPU-محور و ۱۰ درصد در پردازش‌های GPU-محور عملکرد بهتری دارد. هر دو تراشه با فرایند ساخت ۸ نانومتری خود سامسونگ تولید می‌شوند.

اسنپدراگون 720G از ترکیب دو هسته‌ی توانمند ۲٫۳ گیگاهرتزی Kryo 465 Gold مبتنی‌بر Cortex-A76 و ۶ هسته‌ی کم‌مصرف ۱٫۸ گیگاهرتزی Kryo 465 Silver مبتنی‌بر Cortex-A55 به‌عنوان CPU استفاده می‌کند؛ درحالی‌که برای پردازش‌های گرافیکی از ماژول Adreno 618 با فرکانس ۷۵۰ مگاهرتز قدرت می‌گیرد؛ بنابراین هسته‌ها و گرافیک 720G با تراشه‌های اسنپدراگون 730 و 730G یکسان است؛ اما هسته‌های پرقدرت آن با ۱۰۰ مگاهرتز و پردازنده‌ی گرافیکی‌اش به‌ترتیب با ۲۵۰ و ۱۷۵ مگاهرتز فرکانس بیشتری کار می‌کند.

پاره‌ای از رقبای هم‌قیمت گلکسی A52 5G و A72 از تراشه‌ی پرچم‌دار بهره می‌برند!

مدل 4G گلکسی A52 را می‌توان در مدل‌های ۴ | ۱۲۸، ۶ | ۱۲۸، ۸ | ۱۲۸ و ۸ | ۲۵۶ گیگابایتی سفارش داد؛ درحالی‌که مدل 5G در مدل‌های ۶ | ۱۲۸، ۸ | ۱۲۸ و ۸ | ۲۵۶ گیگابایت به‌فروش می‌رسد. سامسونگ گوشی هوشمند گلکسی A72 را نیز در مدل‌های ۶ | ۱۲۸، ۸ | ۱۲۸ یا ۸ | ۲۵۶ دراختیار کاربر می‌گذارد.

هر سه میان‌رده‌ی جدید سامسونگ از درگاه microSD مشترک با سیمکارت دوم برای ارتقاء حافظه‌ی ذخیره‌سازی بهره می‌برند. ما گلکسی ای ۵۲ مدل 4G و ای ۷۲ را به‌ترتیب با رم ۴ و ۶ گیگابایت LPDDR4x و گلکسی A52 5G را با ۸ گیگابایت رم برای بررسی دراختیار داشتیم؛ اما پیشنهاد می‌کنیم که از انتخاب مدل ۴ گیگابایتی گلکسی A52 خودداری کنید.

از بین دو میان‌رده‌ی 4G سامسونگ، گلکسی A52 بیشترین بهبود را درمقایسه‌با نسل گذشته تجربه می‌کند؛ چراکه تراشه‌ی اسنپدراگون 720G به‌کاررفته در گلکسی A72 و A52 تفاوت اندکی با اسنپدراگون 730 در گلکسی A71 دارد. بررسی‌های ما نشان می‌دهند که A52 حدود ۶۰ درصد در کاربری‌های روزمره و گرافیکی سریع‌تر از A51 است؛ درحالی‌که A72 در کاربری‌های روزمره نزدیک به A71 و در پردازش‌های گرافیکی حدود ۲۵ درصد بهتر از آن عمل می‌کند.

مدل 5G گلکسی A52 به‌لطف معماری جدید هسته‌های قدرتمند خود، بالغ‌بر ۱۵ درصد در پردازش‌های CPU-محور چندهسته‌ای از نسخه‌ی عادی گلکسی A52 بهتر عمل می‌کند؛ اما در کاربری‌های روزمره و گرافیکی، برتری این گوشی هوشمند بر برادر 4G خود به‌ترتیب ۱۰ درصد و ۵ درصد است. مادامی‌که وسواسی روی قابلیت اتصال 5G‌ نداشته باشید، تفاوت عملکردی اسنپدراگون 750G و 720G به‌اندازه‌ای نیست که پرداخت هزینه‌ی اضافی برای خرید مدل 5G‌ گلکسی A52 را توجیه کند.

هر دو گوشی گلکسی A72 و A52 افزایش چشم‌گیر ۵۰۰ میلی‌آمپرساعتی را در ظرفیت باتری‌شان تجربه می‌کنند؛ گلکسی ای ۵۲ از باتری ۴۵۰۰ میلی‌آمپرساعتی و ای ۷۲ از باتری ۵۰۰۰ میلی‌آمپرساعتی برای تأمین انرژی موردنیازشان بهره می‌گیرند.

مدل 5G‌ گلکسی A52 درمقایسه‌با مدل عادی ۸۰ درصد حافظه سریع‌تر و ۱۰ درصد عملکرد کلی بهتر دارد

سامسونگ می‌گوید گلکسی A72 و A52 مدل 4G با باتری‌های نسبتا حجیم‌شان به‌مدت ۲۳ و ۲۱ ساعت پخش ویدئو یا ۲۰ و ۱۸ ساعت وب‌گردی همراه کاربر باشند. کره‌ای‌ها شارژدهی گلکسی A52 مدل 5G در پخش ویدئو و وب‌گردی را به‌ترتیب ۲۰ و ۱۶ ساعت تخمین می‌زنند.

هر دو گوشی گلکسی A52 و A72 از شارژ سریع ۲۵ واتی پشتیبانی می‌کنند؛ اما صرفا مدل A72 به‌همراه چنین شارژری به‌فروش می‌رسد و مدل کوچک‌تر به‌صورت پیش‌فرض شارژر ۱۵ واتی را همراه خود دارد؛ مگر آنکه قصد خرید مدل 5G‌ گلکسی A52 را داشته باشید. متأسفانه ما هیچ‌یک از دو گوشی را درون جعبه و همراه‌با شارژر دریافت نکردیم و نمی‌توانیم در مورد سرعت شارژشان اظهار نظری بکنیم؛ البته کره‌‌ای‌ها می‌گویند شارژر ۲۵ واتی می‌تواند شارژ باتری ظرف ۳۰ دقیقه از صفر به حدود ۵۰ درصد برساند.

شارژدهی گلکسی A52 و A72 بسیار خوب و شارژدهی گلکسی A52 5G متوسط است

در حالت ۹۰ هرتز گلکسی A72 و گلکسی A52 4G به‌ترتیب توانستند به‌مدت ۱۶ ساعت و ۳۵ دقیقه و ۱۵ ساعت و ۱۷ دقیقه ویدئوی HD معیار زومیت را پخش کنند؛ درحالی‌که گلکسی A52 5G با نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز به مدت‌زمان ۱۳ ساعت و ۴۴ دقیقه دست یافت که ۹۰ دقیقه کمتر از مدل 4G است؛ درهرصورت عملکرد هر سه گوشی در پخش فیلم بسیار خوب ارزیابی می‌شود و می‌توانید با خیال راحت نسخه‌ی Extended-Cut سه‌گانه‌ی ارباب حلقه‌ها را با آن‌ها تماشا کنید!

دوربین گلکسی A72 و A52 مدل 4G و 5G

یکی از وجوه تمایز اصلی دو گلکسی A52 و A72 به دوربین آن‌ها بازمی‌گردد؛ در شرایطی که ای ۵۲ مشابه عموم دستگاه‌های میان‌رده‌ی دیگر از ترکیب «واید+اولتراواید+ماکرو+عمق‌سنج» بهره می‌گیرد، A72 یکی از معدود میان‌رده‌های بازار است که به‌جای ماژول عمق‌سنج، دوربین تله‌فوتو دراختیار کاربر می‌گذارد. هرچند اطلاعاتی درباره‌ی مدل حسگرهای دو گوشی در دسترس نیست؛ اما به‌نظر می‌رسد که باقی دوربین‌های دو گوشی از سخت‌افزار یکسانی استفاده می‌کنند.

رابط کاربری دوربین گلکسی A52 و A72 همان نمونه‌ی آشنایی است که پیش‌تر با کهکشانی‌های قبلی سامسونگ نیز تجربه کرده‌ایم؛ در نیمه‌ی پایین (سمت راست در حالت افقی)، می‌توان از طریق سوایپ‌کردن بین حالت‌های مختلف استفاده از دوربین جابه‌جا شد، کنار این حالت‌ها، سه کلید برای جابه‌جایی بین دوربین‌ها به‌چشم می‌خورد. در نوار بالایی می‌توان به منوی تنظیمات دوربین، فلش، تایمر، نسبت‌تصویر و فیلترها دسترسی داشت؛ البته در وضعیت فیلم‌برداری، نوار بالایی امکان تغییر وضوح و حالت Super Steady را به‌جای فلش دراختیار کاربر می‌گذارد.

حالت‌های مختلف استفاده از دوربین‌های گلکسی ای 52 و گلکسی ای 72 به‌شرح زیر هستند:

  • Photo: عکاسی خودکار
  • Video: فیلم‌برداری خودکار با وضوح بالغ‌بر 4K و نرخ ۳۰ فریم‌برثانیه
  • Single Take: ثبت هوشمند مجموعه‌ای از عکس‌ها، ویدئوها و تصاویر متحرک از سوژه
  • Fun: حالت جدید، حاصل همکاری با اسنپ‌چت برای پیاده‌سازی فیلترهای این شرکت روی سوژه (نیازمند اینترنت)
  • Pro: عکاسی حرفه‌ای با امکان تغییر ISO (از سطح ۵۰ تا ۴۰۰۰)، سرعت شاتر (از ۱/۶۰۰۰ تا ۱۰ ثانیه)، نوردهی (از ۲+ تا ۲-)، نوع فوکوس، تراز سفیدی (از ۲۳۰۰ تا ۱۰۰۰۰ کلوین) و تنظیمات کنتراست
  • Night: حالت عکاسی شب با دوربین واید، سلفی و اولتراواید (گلکسی A52)
  • Portrait: حالت عکاسی پرتره صرفا با دوربین واید
  • Macro: عکاسی از فاصله‌ی نزدیک (۳ تا ۵ سانتی‌متر)
  • موارد بیشتر: AR Doodle (پیاده‌سازی افکت‌های واقعیت افزوده روی سوژه)، فیلم‌برداری صحنه‌‌آهسته، پانوراما، هایپرلپس، بیکسبی‌ویژن (تشخیص سوژه)
  • دوربین واید گلکسی A52 و گلکسی A72 از حسگر ۶۴ مگاپیکسلی با مدل احتمالی IMX686 سونی، ابعاد نسبتا بزرگ 1/1.7 اینچ، پیکسل‌های ۰٫۸ میکرومتری و فوکوس خودکار تشخیص فاز (PDAF) بهره می‌برد. این حسگر در پسِ لنزی با فاصله‌ی کانونی معادل ۲۶ میلی‌متر، دیافراگم f/1.8 و لرزش‌گیر اپتیکال تصویر قرار دارد؛ بنابراین دوربین هر دو گوشی به‌واسطه‌ی حسگر بزرگ‌تر (A52)، دیافراگم گشوده‌تر و OIS، روی کاغذ، توانایی بیشتری در ثبت عکس‌های روشن‌تر و پروضوح‌تر دارد.
  • در روشنایی روز عکس‌های واید گلکسی A52/A72 جزئیات زیاد و رنگ‌های جذابی دارند، گستره‌ی دینامیکی آن‌ها به‌اندازه‌ی دستگاه‌های پرچم‌دار وسیع نیست؛ اما در سطح بهترین‌های بازه‌ی قیمتی گلکسی A72/A52 قرار می‌گیرد. دوربین ۶۴ مگاپیکسلی گلکسی A72 و A52 از فیلتر رنگی Quad Bayer استفاده می‌کند؛ بدین‌مفهوم که برای ثبت عکس‌های واضح‌تر و روشن‌تر، هر چهار پیکسل مجاور، رنگ یکسانی دارند و داده‌های آن‌ها تجمیع می‌شود و در نهایت عکسی ۱۶ مگاپیکسلی دراختیار کاربر قرار می‌گیرد. کهکشانی‌های سامسونگ می‌توانند با نمونه‌برداری از رنگ پیکسل‌های مجاور، عکس‌های ۶۴ مگاپیکسلی نیز بگیرند، این عکس‌ها جزئیات بیشتری درمقایسه‌با عکس‌های عادی دارند.
  • گلکسی A52 برای بزرگ‌نمایی از ایجاد کراپ دیجیتال روی تصویر دوربین واید تا سقف ۱۰ برابر استفاده می‌کند؛ درحالی‌که گلکسی A72 از دوربین تله‌فوتو با بزرگ‌نمایی اپتیکال ۳ برابر و دیجیتال تا سقف ۳۰ برابر بهره می‌برد. دوربین تله‌فوتو گلکسی A72 در بطن خود حسگر ۸ مگاپیکسلی با پیکسل‌هایی به‌ضلع ۱٫۰ میکرومتر و فوکوس خودکار تشخیص فاز به‌همراه لنز f/2.4 با لرزش‌گیر اپتیکال تصویر دارد.
  • در زمینه‌ی بزرگ‌نمایی، واقعا رقابتی بین دو گوشی وجود ندارد؛ گلکسی A72 به‌لطف دوربین تله‌فوتو ۳ برابری‌اش حتی تا ۱۰ برابر نیز عکس‌هایی جذاب با جزئیات بسیار و رنگ‌های زنده، ولو با نویز بیشتر از دوربین واید می‌گیرد؛ درحالی‌که کراپ دیجیتالی روی عکس‌های دوربین واید گلکسی A52 در نهایت تا سطح ۲ یا ۳ برابر، به نتایج رضایت‌بخشی می‌انجامد. گلکسی A72 حین وجود نور کافی، عکس‌های زوم شبانه را نیز با دوربین تله‌فوتو می‌گیرد؛ درغیراین‌صورت، درست‌مانند A52 به‌سراغ استفاده از کراپ دیجیتال دوربین واید می‌رود. عکس‌های شبانه‌ی زوم، درست‌مانند دو دوربین دیگر، سطح جزئیات مناسب و رنگ‌های زنده‌ای دارند؛ اما نویز در آن‌ها بیشتر به‌چشم می‌آید.

    مانند نسل گذشته هر دو دستگاه گلکسی ای ۵۲ و ای ۷۲ از حسگری ۵ مگاپیکسلی با لنز ماکرو f/2.4 برای ثبت عکس از سوژه‌های نزدیک استفاده می‌کنند، مطابق انتظار از لرزش‌گیر اپتیکال یا فوکوس خودکار خبری نیست. در روشنایی روز و هنگام وجود نور فراوان، می‌توان عکس‌های جذابی با دوربین ماکرو گرفت؛ اما برای آنکه عکس‌ها تار نباشند باید دقت فراوانی به‌کار بست.

  • جمع‌بندی

    گلکسی A52 و A72 در هر بخش، پیشرفت معناداری تجربه می‌کنند؛ طراحی ظاهری مینیمالیستی‌تر و جذاب‌تر شده و مقاومت کلی دستگاه در برابر آب و گردوغبار باتوجه به دریافت گواهی IP67 افزایش یافته است، نمایشگر AMOLED، روشن‌تر از همیشه و با نرخ نوسازی ۹۰ هرتزی محتوا را در معرض نمایش می‌گذارد، اسپیکرها اکنون استریو هستند و صدای رساتر و شفاف‌تری به گوش کاربر می‌رسانند، گلکسی A72 به‌مدد دوربین تله‌فوتوی ۳ برابری‌اش، تا سقف ۱۰ برابر نیز عکس‌ها رضایت‌بخشی می‌گیرد و دوربین‌های دیگر نیز عکس‌ها را به‌مراتب بهتر از گذشته ثبت می‌کنند. از سوی دیگر با افزایش ۵۰۰ میلی‌آمپرساعتی باتری، حتی در نرخ نوسازی ۹۰ هرتزی نیز، هر دو گوشی شارژدهی بسیار خوبی دارند.

  • به‌لطف تراشه‌ی اسنپدراگون 720G، عملکرد کلی گلکسی A52 بهبود چشمگیری تجربه می‌کند، در نقطه‌‌ی مقابل، شباهت‌های بسیار اسنپدراگون 720G و 730 بهبود جزئی‌تری برای گلکسی A72 به‌ارمغان می‌آورد. کهکشانی‌های جدید سامسونگ پکیج مطمئن و کارآمدی هستند که تقریبا در هر زمینه‌ای رضایت کاربر را جلب می‌کنند؛ اما بی‌شک نمی‌توان آن‌ها را بی‌نقص دانست. درحال‌حاضر نسخه‌ی ۸ | ۲۵۶ گیگابایتی گلکسی A52 و گلکسی A72 به‌ترتیب با برچسب قیمتی حدود ۹ و ۱۰ میلیون تومان (یا کمی بیشتر) در بازار ایران به‌فروش می‌رسند؛ درحالی‌که با اندکی پرداخت هزینه‌ی بیشتر، می‌توان نسخه‌ی 4G گلکسی S20 FE سامسونگ و نسخه‌ی 5G گوشی M10T شیائومی با تراشه‌های پرچم‌دار را تهیه کرد یا حتی با مبالغ کمتر، به‌سراغ دستگاه‌های میان‌رده‌ی دیگر سازگار با اتصال 5G، نظیر گلکسی A71 5G یا می ۱۰ لایت 5G رفت.

    در سوی دیگر میدان مدل 5G‌ گلکسی A52 را داریم که هم‌اکنون مانند گلکسی A72 با حدود قیمت ۱۰ میلیون تومان به‌فروش می‌رسد و رقبای قدرتمندی همچون می ۱۰ تی شیائومی را مقابل خود می‌بیند. این گوشی هوشمند حدود ۱۰ درصد از گلکسی A52 4G‌ و البته A72 سامسونگ سریع‌تر است و از نمایشگر ۱۲۰ هرتزی بهره می‌برد؛ درحالی‌که شارژدهی و حداکثر روشنایی نمایشگر آن به‌پای برادرانش نمی‌رسد؛ بنابراین مادامی‌که اصراری به داشتن دستگاه 5G نداشته باشید، نسخه‌ی عادی A52 انتخاب منطقی‌تری خواهد بود.

    اگر برچسب قیمتی گلکسی A52 و A72 اندکی رقابتی‌تر بود یا چنانچه نسخه‌ی 5G گلکسی A52 با برچسب قیمتی فعلی نسخه‌ی 4G به‌فروش می‌رسید، کهکشانی‌های جدید سامسونگ مانند نسل گذشته‌شان به انتخاب پیش‌فرض افراد بسیاری بدل می‌شدند. شما چه نظری دارید؟ آیا گلکسی A52 و A72 توجه‌تان را به خود جلب کرده‌اند؟ لطفا دیدگاهتان را با ما و سایر کاربران عزیز زومیت به‌اشتراک بگذارید.

مزایا

  • راحی مینیمالیستی با مقاومت بیشتر مقابل آب به‌لطف گواهی IP67
  • نمایشگرهای AMOLED بسیار روشن با نرخ نوسازی ۹۰ و ۱۲۰ هرتز
  • شارژدهی بسیار خوب (مدل‌های 4G)
  • اسپیکرهای استریو با صدای شفاف‌تر و رساتر از گذشته
  • عملکرد مطلوب دوربین‌ها در طول روز و شب
  • بزرگ‌نمایی بسیار خوب گلکسی A72 به‌لطف وجود دوربین تله‌فوتو
  • فیلم‌برداری 4K با تمام دوربین‌ها
  • وعده‌ی سامسونگ برای پشتیبانی نرم‌افزاری سه‌ساله و امنیتی چهارساله

معایب

  • تراشه‌ی ضعیف‌تر از رقبا
  • شارژدهی متوسط گلکسی A52 5G
  • وجود ته‌مایه‌‌ی اندکی از رنگ قرمز در نمایشگر گلکسی A52 4G
  • عرضه‌ی گلکسی A52 با شارژر ۱۵ واتی
  • برچسب قیمتی گلکسی A52 5G و A72؛ نزدیک به پرچم‌داران اقتصادی

samsung-galaxy-a72-and-a52-together-on-the-blue-background
poco x3 pro

گوشی  xiaomi poco x3 pro 

overview01-pc

طراحی

گوشی Poco X3 Pro بدنه و فریم پلاستیکی دارد، اما پلاستیک براقی که برای ساخت این گوشی استفاده شده، باعث شده شباهتی هم به محصولات پرچم‌دار و رده بالای بازار داشته باشد. همچنین وجود نواری تشکیل شده از خطوط مورب روی قاب پشتی و ماژولی که چندین دوربین را داخل خود قرار داده، ظاهر پوکو X3 پرو را کمی متمایزتر از رقبای میان‌رده کرده است. گوشی پوکو ایکس 3 پرو در اندازه 9.4 در 76.8 در 165.3 میلی‌متر ساخته شده و وزن آن هم به ۲۱۵ گرم می‌رسد. چنین ابعاد و وزنی نشان می‌دهند که با محصولی نسبتا خوش‌دست مواجه هستیم که البته وزن خیلی سبکی ندارد. ساختار محکم و لبه‌های خمیده پنل پشتی حس خوبی را به کاربران منتقل می‌کند باعث می‌شود که کاربران راحت‌تر بتوانند گوشی را به‌دست بگیرند.

گوشی پوکو X3 پرو در سه رنگ مشکی، آبی و برنز راهی بازار شده که در برخی از رنگ‌های آن بسته به زاویه تابش نور طیفی از رنگ‌ها در آن به نمایش در می‌آیند. بدنه براق و صیقل‌خورده پوکو X3 پرو مستعد جذب اثر انگشت است و چربی را به خود جذب می‌کند و گاهاً باعث سر خوردن آن از دست می‌شود. پس بد نیست در زمان استفاده از گوشی آن هم بدون قاب محافظ کمی احتیاط کنید.

طبق روال همیشگی کلید‌های کنترل حجم صدا و پاور در لبه سمت راست دستگاه قرار گرفته و لبه سمت چپ از خشاب سیم‎‌کارت و کارت حافظه Micro SD میزبانی می‌کند. بد نیست به این موضوع اشاره کنیم که خشاب سیم‌کارت پوکو X3 پرو می‌تواند از دو سیم‌کارت به صورت هم‌زمان یا یک سیم‌کارت و یک کارت حافظه Micro SD پشتیبانی کند. در لبه پایینی این دستگاه نیز اسپیکر صدا، درگاه USB-C، میکروفون و جک 3.5 میلی‌متری هدفون را مشاهده خواهید کرد. مادون‌قرمز، میکروفون ثانویه نیز در لبه بالایی دیده می‌شوند.

صفحه نمایش Poco X3 Pro هم از قسمت‌هایی به‌حساب می‌آید که سریعا خودنمایی می‌کند. صفحه نمایش 6.67 اینچی این گوشی حاشیه‌های بسیار کمی دارد و همین موضوع باعث زیبایی گوشی شده است. صفحه نمایش پوکو X3 پرو توانسته بیش از ۸۴ درصد از قاب جلویی را به خود اختصاص بدهد که سبب می‌شود تا پنل جلویی برای تماشای ویدئوهای مختلف، بازی کردن و وب گردی مناسب باشد. شرکت شیائومی دوربین سلفی را نیز به صورت حفره‌ای در بالای صفحه‌نمایش قرار داده. کمی بالاتر از دوربین سلفی هم اسپیکر دوم دیده می‌شود. صفحه‌نمایش پوکو ایکس 3 پرو با یک لایه گوریلا گلس ۶ هم محافظت می‌شود. همین موضوع باعث شده که صفحه‌نمایش تا اندازه‌ای در برابر ضربه و خط و خش مقاوم باشد. البته به این موضوع توجه کنید که صفحه‌نمایش در برابر ضربه‌های قوی آسیب پذیر خواهد بود.

علاوه بر موارد گفته شده پوکو در ساختار گوشی پوکو ایکس 3 پرو از یک موتور هپتیکی در راستای محور Z استفاده کرده که به لطف ارتعاشات دقیق آن، تجربه‌ای جذاب همانند کنسول‌های بازی به هنگام تیراندازی، شتاب گرفتن و غیره را در بازی‌ها به کاربران منتقل می‌کند.

صفحه نمایش Poco X3 Pro

شرکت شیائومی در ساختار گوشی پوکو X3 پرو همان صحه نمایشی را به کار گرفته که ما در گوشی Poco X3 NFC شاهد بودیم. پنل جلویی پوکو ایکس 3 پرو میزبان یک نمایشگر 6.67 اینچی از نوع IPS LCD است که وضوح تصویر 2400×1080 پیکسل و تراکم پیکسلی 395 پیکسل در هر اینچ را ارائه می‌دهد. پوکو مدعی شده که نمایشگر پوکو X3 پرو از استاندارد HDR10 پشتیبانی می‌کند که در هنگام پخش ویدئوهای نتفلیکس، یوتیوب و آمازون پرایم فعال می‌شود. این ویژگی برای بازی کردن هم مناسب خواهد بود و رنگ‌‌ها را عالی نشان می‌دهد.

علاوه بر این، صفحه نمایش پوکو X3 پرو از نرخ نوسازی تصویر ۱۲۰ هرتز بهره می‌برد که برای یک گوشی میان‌رده یک ویژگی جذاب به حساب می‌آید. این ویژگی را بیشتر داخل بازیهای اکشن و سریع احساس خواهید کرد. به لطف این فناوری جابه‌جایی بین صفحات و گشت‌وگذار در رابط کاربری MIUI بسیار نرم و روان صورت می‌گیرد. البته نرخ نوسازی تصویر در شرایط مختلف به‌صورت خودکار تغییر می‌کند و روی ۳۰ هرتز، ۵۰ هرتز، ۶۰ هرتز، ۹۰ هرتز و ۱۲۰ هرتز قرار می‌گیرد. مثلا در زمان تماشای ویدئو و یا وب‌گردی نرخ نوسازی تصویر روی ۶۰ هرتز یا حتی ۳۰ هرتز قرار میگیرد و در زمان اجرای بازی نرخ نوسازی صفحه نمایش بیشتر خواهد شد. همچنین اگر قصد بازی کردن با این گوشی را دارید، حسگرهای لمسی با سرعت نمونه‌برداری 240 هرتز از جمله ویژگی‌هایی است که می‌تواند توجه شما را به خود جلب می‌کند.

حداکثر روشنایی برای صفحه‌نمایش گوشی پوکو X3 پرو از طرف شیائومی 450 نیت اعلام شده که شرایط را برای کارکردن با این گوشی هوشمند در زیر تابش مستقیم نور را فراهم می‌آورد. البته باز هم ممکن است در برخی مواقع در زیر نور خورشید نیاز به روشنایی بیشتری داشته باشید که این گوشی قادر به تولید روشنایی بیشتر نیست. پوکو ایکس 3 پرو حالت‌های رنگی خودکار، اشباع شده و استاندارد را در اختیار کاربران خود قرار می‌دهد و به صورت پیش‌فرض در حالت خودکار تنظیم شده است. بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهد بین دو حالت Auto و Saturated تفاوت چندانی وجود ندارد اما در حالت Standard رنگ‌ها با دقت بیشتر و دما متعادل به نمایش در می‌آیند. لازم است بدانید هیچ یک از سه حالت رنگی که به آن اشاره کردیم DCI P3 را پوشش نمی‌دهند.

دوربین گوشی Poco X3 Pro

گوشی پوکو X3 Pro در بخش دوربین کمی متفاوت‌تر از Poco X3 NFC ظاهر شده و در آن خبری از دوربین 64 مگاپیکسلی نیست. انتظار می‌رفت شیائومی در این بخش دوربین نیز از سنسورهای بهتری استفاده می‌کرد تا پوکو ایکس 3 پرو بتواند در حد و اندازه رقبا خود ظاهر شود. قاب پشتی شیائومی Poco X3 Pro میزبان ماژول دوربین با طراحی X گونه است. دوربین اصلی Xiaomi Poco X3 Pro از حسگر 48 مگاپیکسلی IMX 582 ساخته سونی با پیکسل‌هایی به اندازه 0.8 میکرومتر و گشودگی دیافراگم f/1.8 بهره می‌برد. این دوربین با داشتن فوکوس خودکار با قابلیت تشخیص فاز می‌تواند عکس‌هایی با کیفیت قابل قبول ثبت کند. در این سنسور نیز از تکنولوژی Quad-Bayer یا همان ترکیب پیکسل‌ها استفاده شده که باعث می‌شوند شما عکس‌هایی ۱۲ مگاپیکسلی در اختیار داشته باشید. دوربین دوم نیز یک حسگر ۸ مگاپیکسلی التراواید و دیافراگم f/2.2 دارد که می‌تواند با زاویه 119 درجه عکاسی کند. این دوربین به قابلیت عکاسی در شب یا Night Mode هم مجهز شده. دوربین سوم و چهارم نیز دو حسگر 2 مگاپیکسل و دیافراگم f/2.4 دارند که وظیفه ثبت عکس‌های ماکرو و پرتره را برعهده دارند. باید به این موضوع اشاره کنیم که دوربین ماکرو از فوکوس خودکار استفاده نمی‌کند و در زمان گرفتن عکس‌های ماکرو نباید دست‌تان لرزش داشته باشد.

تصاویر ثبت شده با دوربین اصلی رنگ‌های خوبی دارند و میزان جزئیات ثبت شده در آن مناسب است. ثبت سایه‌ها و نقاط پر رنگ توسط الگوریتم HDR به خوبی انجام می‌شود و نویز کمی در تصاویر مشاهده می‌شود. اما نوبت می‌رسد به دوربین التراواید که به مراتب کیفیت کمتری نسبت به دوربین اصلی دارد اما با این حال عکس‌های بسیاری خوبی با جزئیات کافی، کنتراست مناسب و دامنه داینامیکی ایده‌آل را به تصویر می‌کشد. البته لازم است بدانید اگر حالت HDR فعال نباشد کمی نویز در تصاویر قابل رویت است. دوربین 2 مگاپیکسلی پوکو ایکس 3 پرو امکان عکس‌برداری در فاصله 4 سانتی‌متری از سوژه را به شما می‌دهد، عکس‌های گرفته شده با این سنسور چندان جذاب نیستند و جزئیات آن‌ها مناسب نیستند و گویا بیشتر برای این به کار گرفته شده تا شرکت شیائومی بتواند روی چهارگانه بودن دوربین مانور بدهد. برخلاف دوربین ماکرو، دوربین 2 مگاپیکسلی عمق بهبود زیادی به تصاویر می‌بخشد. تصاویر ثبت شده در حالت پرتره عموماً کیفیت خوبی دارند و میزان رنگ، جزئیات و کنتراست در آن مناسب است و جداسازی سوژه از بک گراند به خوبی انجام می‌گیرد.

در بخش فیلم‌برداری نیز گوشی Poco X3 Pro قابلیت ضبط فیلم با کیفیت 4K و نرخ 30 فریم بر ثانیه را ارائه می‌دهد و از لرزش‌گیر EIS پشتیانی می‌کند که می‌تواند ویدئوهایی زیبا را برای شما ثبت کند.

در آخر هم نوبت می‌رسد به سنسور با وضوح 20 مگاپیکسل و دیافراگم f/2.2 که به‌عنوان دوربین سلفی به کار گرفته شده است. عکس‌های گرفته شده با این دوربین سلفی نیز از کیفیت خوبی برخوردار هستند و همه چیز در آن مناسب به نظر می‌رسد. پوکو رابط کاربری مناسبی را هم برای دوربین Poco X3 Pro در نظر گرفته که امکانات خوبی را در سریع‌ترین زمان پیش روی کاربران قرار می‌دهد. در ادامه می‌توانید تصاویر رابط کاربری دوربین Poco X3 Pro را مشاهده کنید:

علاوه بر حالت عکاسی خودکار، حالت عکاسی پرو هم روی این گوشی قرار گرفته که باعث می‌شود تنظیمات بیشتری در زمان عکاسی در اختیار داشته باشید. حالت پرو روی دوربین‌های اصلی، دوربین اولتراواید و دوربین ماکرو فعال می‌شود. در حالت پرو می‌توانید سرعت شاتر دوربین اصلی را روی ۳۰ ثانیه قرار دهید و ISO را هم تا ۶۴۰۰ افزایش دهید. در دوربین اولتراواید هم می‌توانید سرعت شاتر را روی ۳۰ ثانیه قرار دهید. حداقل سرعت شاتر در حالت ماکرو هم به ۱٫۴ ثانیه می‌رسد.

باتری Poco X3 Pro

انرژی موردنیاز گوشی پوکو X3 پرو درست همانند گوشی پوکو X3 NFC توسط یک باتری با ظرفیت 5160 میلی‌آمپر ساعتی تأمین می‌شود. شرکت شیائومی ادعا می‌کند که ظرفیت باتری به کار گرفته شده در گوشی شیائومی پوکو ایکس 3 پرو می‌تواند تا 11 ساعت برای اجرا بازی، 18 ساعت برای پخش فیلم و 153 برای ساعت پخش موسیقی شارژدهی داشته باشد و کاربران را همراهی کند. در بررسی‌های انجام شده توسط تیم تخصصی، متوجه شدیم نتایج به دست آمده با ادعای شیائومی کمی متفاوت است. نتایج به دست آمده توسط تیم تخصصی ما، نشان می‎‌دهد که شیائومی Poco X3 Pro قادر است تا 11 ساعت و 46 دقیقه به پخش فیلم بپردازد و به شما اجازه دهد تا به مدت زمان 17 ساعت و 30 دقیقه به گشت‌وگذار در وب مشغول شوید. علاوه بر این ما تست‌ها را در هر دو حالتی انجام دادیم که نرخ نوسازی صفحه‌نمایش روی 60 و 120 هرتز قرار داشت؛ اما تفاوت در شارژدهی آن بسیار ناچیز بود.

همچنین گوشی شیائومی پوکو X3 پرو از شارژ سریع با توان 33 وات پشتیبانی می‌کند که می‌تواند در مدت زمان 30 دقیقه به میزان شارژ ۵۰ درصد ظرفیت باتری را شارژ کند. برای شارژ کامل باتری هم تنها به 68 دقیقه زمان نیاز خواهید داشت. ظرفیت باتری قرار گرفته روی پوکو ایکس 3 پرو باعث شده که در طول روز با یک بار شارژ بتوانید از گوشی به راحتی استفاده کنید. حتی اگر استفاده زیادی هم از گوشی داشته باشید و با آن زیاد بازی کنید، باتری برای یک روز کاری مناسب خواهد بود.

سخت‌افزار Poco X3 Pro

گوشی Xiaomi Poco X3 Pro اولین گوشی هوشمندی به‌شمار می‌رود که از تراشه اسنپدراگون 860 با معماری 7 نانومتری استفاده می‌کند. این تراشه نسخه به روز شده اسنپدراگون +855 به حساب می‌آید که پردازنده‌ و پردازنده گرافیکی آن یکسان بوده اما در بخش دوربین و رم با بهبودهایی همراه شده.

تراشه اسنپدراگون 860 از ترکیب 1 هسته 2.96 گیگاهرتزیKryo 485 Gold، 3 هسته 2.42 گیگاهرتزی 485 Gold و 4 هسته کم‌مصرف 1.78 گیگاهرتزی Kryo 485 Silver به عنوان پردازنده استفاده می‌کند. پردازنده گرافیکی Adreno 640 با فرکانس 600 مگاهرتز نقش پردازنده گرافیکی را در تراشه اسنپدراگون 860 ایفا می‌کند. تراشه قدرتمندی که روی این گوشی هوشمند قرار گرفته باعث شده که بتوانید با این گوشی تقریبا هرکاری را انجام دهید. این گوشی برای بازی کردن هم انتخاب مناسبی خواهد بود و به راحتی از پس پردازش‌های سنگین بر می‌آید. پس اگر به دنبال گوشی مناسبی برای بازی کردن می‌گردید، می‌توانید به پوکو ایکس 3 پرو هم فکر کنید. قیمت گوشی پوکو ایکس 3 پرو هم برای یک گوشی گیمینگ میان رده بسیار مناسب است.

گوشی شیائومی Poco X3 Pro در دو نسخه متفاوت با رم 6 و 8 گیگابایت عرضه شده که هر کدام از این مدل‌ها ۱۲۸ و ۲۵۶ گیگابایت حافظه داخلی دارند. همچنین پوکو در ساخت گوشی پوکو ایکس 3 پرو از حافظه ذخیره سازی UFS 3.1 استفاده کرده که سرعت بالایی در خواندن و نوشتن اطلاعات دارد و تأخیر کمتری را پیش روی کاربران قرار می‌دهد.

اگر این مقدار از ظرفیت حافظه داخلی پاسخگو نیاز شما نبود، می‌توانید با استفاده از یک کارت حافظه MicroSD ظرفیت حافظه داخلی را به میزان 1 ترابایت افزایش دهید. لیتوگرافی 7 نانومتری در کنار بهره گیری از تکنولوژی خنک کننده LiquidCool Technology 1.0 Plus، سبب شده تا گوشی پوکو X3 Pro در انجام پردازش‌های سنگین و اجرا بازی‌ها حرارت کمتری تولید کند. چینی‌ها ادعا می‌کنند فناوری LiquidCool Technology 1.0 Plus با کمک چندین لایه گرافیتی و هیت‌پایت مسی گرما را در سه بعد دفع می‌کند. به همین دلیل گوشی Poco X3 Pro در زیر پردازش‌های سنگین تا 6 درجه خنک‌تر از سایر گوشی‌های موجود در بازار خواهد بود.

نرم فزار Poco X3 Pro

گوشی موبایل شیائومی پوکو X3 پرو به صورت پیش‌فرض با اندروید 11 به فروش می‌رسد که ممکن است با ارائه ورژن‌های جدیدتر از طرف شرکت شیائومی به نسخه‌های بالاتری ارتقاء پیدا کند. همچنین شرکت شیائومی در گوشی Poco X3 Pro از پوسته اختصاصی MIUI 12 for POCO استفاده کرده که ظاهر آن با MIUI 12 کمی متفاوت است. در پوکو X3 پرو به صورت پیش‌فرض تعدادی برنامه و بازی وجود دارد که ممکن است برای شما کاربردی به نظر برسد و یا اگر قصد استفاده از آن‌ها را ندارید، می‌توان به‌سادگی آن‌ها را از دستگاه خود حذف کنید. تنها نکته منفی در مورد تجربه کاربری گوشی Poco X3 Pro وجود تبلیغات در MIUI بوده که ممکن است کمی آزاردهنده باشد. از آنجایی که برچسب قیمتی میان‌رده روی گوشی پوکو ایکس 3 پرو زده شده است می‌توان دریافت که در آن خبری از اینترنت نسل پنجم «5G» نیست و این گوشی هوشمند برای برقراری ارتباطات خود از سایر فناوری‌های موجود همانند GSM / HSPA / LTE استفاده می‌کند.

مزایا:

 بهره گیری از قدرتمندترین تراشه در بین رقبا

بهره گیری از نمایشگری با نرخ نوسازی 120 هرتز

 اسپیکرهای استریو

. استفاده از دوربین 48 مگاپیکسلی با کیفیت

قیمت مناسب

معایب:

صفحه ننمایش IPS در مقابل سوپر امولید ردمی نوت 10

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با ما

تماس تلفنی

تماس از طریق واتساپ

پیج مدیریت

تماس باما

برگشت به منوی تماس ها

پیج مدیریت

برگشت به منوی تماس ها

برگشت به منوی تماس ها

برگشت به منوی تماس ها