نهال خرمالو جایا

خرید نهال خرمالو فوئی

خرید نهال خرمالو فوئی

خرمالو فوئی در قسمت پایه “تخت” بوده و به شکل مربع است. فوئی بیشتر به رنگ نارنجی است اما زمانی که به طور کامل نرسیده به رنگ زرد است. در صورت خرید فوئی زرد، بایستی در خانه نگهداری شود تا به طور کامل رسیده و نارنجی رنگ شود.خرمالو فوئی عمدتا به صورت خام مصرف می شود، اما می توان پوست آن را کنده و در سالاد استفاده نمود. این نوع خرمالو دارای عطر و طعم ملایمی بوده و عطر آن همانند کدو تنبل است.

خرید نهال خرمالو فوئی
خرید نهال خرمالو هوشیگاکی (خرمالو خشک شده)

خرید نهال خرمالو هوشیکاکی

هوشیگاکی، خرمالو هاسیا خشک شده می باشد که آویزان شده و خشک گردیده است. سپس، قندهای آن خارج شده و نگهداری شده است. آن ها بسیار شیرین و کمی جویدنی هستند. با توجه به اینکه برای تهیه هوشیگاکی واقعی کارهای آزمایشگاهی زیادی مورد نیاز است، به طور گسترده در دسترس نمی باشد.

خرید نهال خرمالو هوشیکاکی
خرید نهال خرمالو هاسیا

خرید نهال خرمالو هاسیا

خرمالو هاسیا دراز و بیضی شکل است. این نوع خرمالو دارای مزه ترش است، مگر اینکه کاملا رسیده باشد. این نوع خرمالو بسیار نرم بوده و اغلب به صورت خمیر صاف و پوست ابریشمی است. همانند خرمالو فوئی، زمانی برداشت می شود که به طور کامل رسیده و نرم شده است. این نوع خرمالو به عنوان خرمالو “پخته” شناخته می شود و عمدتا به صورت پوست کنده به محصولات پخته شده اضافه می شود.

خرید نهال خرمالو هاسیا
خرید نهال خرمالو تریومف

خرید نهال خرمالو تریومف

این درخت دارای میوه های گوجه ای شکل و کشیده در اندازه کوچک تا متوسط است. پوست نانجی زرد و قرمز دارد. بافت نرم، آبدار، شیرین و باکیفیت دارد. جز میوه های دیر رس بوده و زمان رسیدن آن از اواسط شهریور تا اواسط آذر است.خرمالو درختی است که بیشتر در مناطق گرمسیر کشت می شود میوه این گیاه خوراکی میباشد رنگ آنها از نارنجی و زرد روشن تا نارنجی و قرمز تیره متفاوت است.

خرید نهال خرمالو تریومف
خرید نهال خرمالو یوکونو Yokono

خرید نهال خرمالو یوکونو 

درختی زود بازده می باشد. میوه دهی مناسبی داشته اماریزش میوه هم دارد. میوه این نوع خرمالو در اندازه بزرگ بوده، طعم آن گس می باشد. رنگ پوست میوه ها به رنگ قرمز یا نارنجی است. دارای کیفیت مطلوب می باشد و برای نگهداری در انبار و سردخانه مناسب است.خرمالو درختی است که بیشتر در مناطق گرمسیر کشت می شود میوه این گیاه خوراکی میباشد رنگ آنها از نارنجی و زرد روشن تا نارنجی و قرمز تیره متفاوت است.

خرید نهال خرمالو یوکونو
خرید نهال خرمالو سیبی✿

خرید نهال خرمالو سیبی✿

خرمالو ها با دو طعم گس و غیر گس تولید می شود که نوع گس آن قابل خوردن نمی باشد زیرا دارای ماده ای بنام تانین است البته خرمالو غیرگس هم در ابتدای تولید دارای تانین است ولی درمرورزمان و رسیدن میوه تانین خود را از دست می دهد و  به دلیل اینکه خرمالو حاوی منیزیم، پتاسیم،کلسیم و ویتامین های A.C است به هضم غذا کمک به سزایی می کند، علاوه بر آن سیستم ایمنی بدن را نیز افزیش می دهد و برای بیماری های سنگ کلیه، کاهش قندخون، بواسیر، تقویت بینایی، فشارخون، یبوست و …  مفید می باشد.

خرید نهال خرمالو سیبی✿
خرید نهال خرمالو موزی▲

خرید نهال خرمالو موزی▲

خرمالو انواع متعدد و بسیار زیادی دارد اما در واقع خاصیت تمامی این انواع با یکدیگر مشابه است و مواد مفید موجود در خرمالو در تمامی انواع آن موجود است ولی ارقام مختلف خرمالو برای رشد و باردهی به یک سری مراقبت های خاص نیاز دارد و طبق وِیژگی های خود باید پرورش داده شوند.در این مقاله قرار است به  نهال گلابی موزی پرداخته شود و هرچه بیشتر با این نهال و نحوه کاشت، نگهداری، باردهی و … آن آشنا شویم.

خرید نهال خرمالو موزی▲
خرید نهال خرمالو تانناشی Tanenashi

خرید نهال خرمالو تانناشی 

دارای میوه ای مخروطی شکل، با پوست روشن قرمز-نارنجی و بدون بذر یا دارای تعداد کمی بذر می باشد. شکوفه ها ی درخت زرشکی رنگ هستند. جزو خرمالوهای خیلی دیررس است.خرمالو درختی است که بیشتر در مناطق گرمسیر کشت می شود میوه این گیاه خوراکی میباشد رنگ آنها از نارنجی و زرد روشن تا نارنجی و قرمز تیره متفاوت است.

خرید نهال خرمالو تانناشی
خرید نهال خرمالو هونان رد Honan Red

خرید نهال خرمالو هونان رد

دارای درختی بلند و قوی است. دارای میوه ای کوچک با پوستی نازک و شکل مدور است. پوست و گوشت میوه رسیده آن به رنگ نارنجی یا قرمز است. شیرین و آبدار بوده و برای خشک کردن مناسب است. زمان رسیدن میوه اواسط تا اواخر پاییز می باشد.

خرید نهال خرمالو هونان رد
خرید نهال خرمالو تزورا Tsuru

خرید نهال خرمالو تزورا 

دارای میوه هایی مخروطی شکل و کشیده هستند. پوست آنها زرد – قرمز و گوشتشان قرمز – نارنجی می باشد. میوه ها آبدار بوده و دارای دانه هستند. جزو خرمالوهای بسیار دیر رس بوده و در اواسط آبان تا آذر ماه می رسند. به خوبی در انبار قابل نگهداری هستند.خرمالو درختی است که بیشتر در مناطق گرمسیر کشت می شود میوه این گیاه خوراکی میباشد رنگ آنها از نارنجی و زرد روشن تا نارنجی و قرمز تیره متفاوت است.

خرید نهال خرمالو تزورا
خرید نهال خرمالو ارموند

خرید نهال خرمالو ارموند

دارای میوه های پهن و دارای چروکیدگی و رگه در کاسه گل هستند. دارای طعم گس می باشند. از درختان خمالو پر بازده می باشند.خرمالو درختی است که بیشتر در مناطق گرمسیر کشت می شود میوه این گیاه خوراکی میباشد رنگ آنها از نارنجی و زرد روشن تا نارنجی و قرمز تیره متفاوت است.خرمالو دارای مقادیر قابل توجهی ویتامین‌های B۳ ،B۲، B۱ و C است، در ضمن این میوه مواد معدنی ضروری برای بدن مانندکلسیم، گوگرد، آهن، فسفر و پتاسیم و مقداری نیز سلولز دارد.

خرید نهال خرمالو ارموند
خرید نهال خرمالو شنگ Sheng

خرید نهال خرمالو شنگ

دارای میوه مدور و چهار گوش است. میوه ها پوست ضخیمی داشته و بدون دانه هستند. دارای میوه های باکیفیت می باشند. به آفتاب حساس بوده و دچار آفتاب سوختگی می شوند. میوه ها بعد از خشک شدن مدت زمان کمتری قابل نگهداری هستند. میوه در اردیبهشت تشکیل شده و در آبان آماده چیدن می شود.

خرید نهال خرمالو شنگ
خرید نهال خرمالو هیراتانناشی، خرمالوی معمولی Hiratanenashi

خرید نهال خرمالو هیراتانناشی

دارای میوه هایی به اندازه کوچک تا متوسط می باشد. عمدتا بدون دانه هستند. بعد از رسیدن شیرین می شوند. میوه دهی خوبی دارند. عمدتا به صورت خشک شده مصرف می شوند.خرمالو درختی است که بیشتر در مناطق گرمسیر کشت می شود میوه این گیاه خوراکی میباشد رنگ آنها از نارنجی و زرد روشن تا نارنجی و قرمز تیره متفاوت است.خرمالو دارای مقادیر قابل توجهی ویتامین‌های B۳ ،B۲، B۱ و C است.

خرید نهال خرمالو هیراتانناشی
خرید نهال خرمالو یوتسومیزو Yotsumizo

خرید نهال خرمالو یوتسومیزو

میوه مخروطی شکل و دارای نوک تیز و چهارگوش می باشد. دارای اندازه متوسط هستند. رنگ پوست آن زرد عنابی است. بدون دانه هستند. بعد از رسیدن شیرین می شوند. زمان رسیدن آن در فلوریدا از مهر تا آبان ماه است. قابلیت ماندگاری بالایی دارد. به عنوان محصول تجاری گزینه مرغوبی می باشد.

خرید نهال خرمالو یوتسومیزو
خرید نهال خرمالو تاباتا Taubata

خرید نهال خرمالو تاباتا

میوه مخروطی شکل و دارای نوک تیز و چهارگوش می باشد. دارای اندازه متوسط هستند. رنگ پوست آن زرد عنابی است. بدون دانه هستند. بعد از رسیدن شیرین می شوند. زمان رسیدن آن در فلوریدا از مهر تا آبان ماه است. قابلیت ماندگاری بالایی دارد. به عنوان محصول تجاری گزینه مرغوبی می باشد.

خرید نهال خرمالو تاباتا
خرید نهال خرمالو کوستاتا Costat

خرید نهال خرمالو کوستاتا

دارای درختی بلند می باشد که در آب و هوای خنک و گرم رشد میکند. به آن خرمالوی سیبی هم گفته می شود. رنگ برگها در پاییز قرمز ارغوانی می شود. تمام گل های آن ماده هستند. میوه بدون تلقیح به وجود می آید. میوه ها دارای اندازه های بزرگ هستند. میوه ها در آبان و آذر می رسند.

خرید نهال خرمالو کوستاتا
خرید نهال خرمالو بومی

خرید نهال خرمالو بومی

خرمالوهای بومی وحشی یکی از بهترین درختان برای جذب آهو و حیات وحش هستند. این درخت بومی با بسیاری از اقلیم ها سازگار است و در برابر بیماری ها و حشرات مصونیت طبیعی دارد. خرمالو آمریکایی در شرایط بسیار متنوعی رشد می کند، از خاک های مرطوب یا شنی گرفته تا مناطق پست و مرتفع. آهوها فعالانه به دنبال درختان خرمالو هستند و هر میوه ای را که در دسترس است یا به محض برخورد با زمین می خورند.

خرید نهال خرمالو بومی

نهال خرمالو

خرمالو درختی است که بیشتر در مناطق گرمسیر کشت می شود میوه این گیاه خوراکی میباشد رنگ آنها از نارنجی و زرد روشن تا نارنجی و قرمز تیره متفاوت است.خرمالو دارای مقادیر قابل توجهی ویتامین‌های B۳ ،B۲، B۱ و C است، در ضمن این میوه مواد معدنی ضروری برای بدن مانندکلسیم، گوگرد، آهن، فسفر و پتاسیم و مقداری نیز سلولز دارد.

در ایران خرمالو را به پایه وحشی آن که خرمندی نامیده می شود پیوند می زنند و همچنین می توان با قلمه زدن آن را تکثیر نمود. برای غرس نهال خرمالو آن را در ارتفاع یک متری از سطح زمین می کارند و این در حالی است که نهال خرمالو دارای ۴ الی ۵ جوانه باشد و پیش از فصل بهار حدود ۳۰ الی ۵۰ درصد شاخه های آن را هرس می نمایند .ارتفاع درخت خرمالو در حدود ۸ تا ۱۲ متر می گردد.کاشت و پرورش خرمالو و تولید آن به عنوان یک محصول مهم باغی در ایران و جهان از قدمت چندانی برخوردار نمی باشد . در سال ۱۹۷۰ میلادی تولید خرمالو در ایران ۲۵ تن بوده است و تولید محصول آن طی ۴۰ سال اخیر در مقایسه با دیگر کشورهای عمده تولید کننده خرمالو بسیار ناجیز می باشد.در ایران تنوع ژنتیکی در ۲۲ نمونه خرمالو (کاکی) و ۷ نمونه مربوط به گونه های (لوتوس و ویرجینانا) وجود دارد. میوه های این گونه ها  گرد، بلوطی و قلبی شکل می باشند.

برخی از مهم ترین انواع خرمالو عبارتند از :

۱– خرمالوی ایتالیایی : میوه این خرمالو به اندازه یک گیلاس و رنگ آن پس از رسیدن زرد می شود. طعم میوه پس از رسیدن ترش است.

۲– خرمالوی ویرژینیا : برگهای آن براق و کشیده است. در ایران این گونه به خرمندی معروف است که بیشتر برای پیوند خرمالوی معمولی به عنوان پایه کاربرد دارد و میوه آن به اندازه آلو بوده و بخاطر داشتن تانن زیاد، قابل خوردن نیست.

۳– خرمالوی معمولی : میوه آن متوسط تا درشت و به رنگ قرمز می باشد. منابع، منشاء این گیاه را از ژاپن گزارش کرده اند.

خرمالو گیاهی است دو پایه، یعنی گل نر و ماده از یکدیگر جدا روی دو پایه قرار دارد. گلهای دو جنسی روی درختان دیده می شود. اکثر خرمالوهایی که در ایران کشت می‌شوند از نوع دوم که دارای گلهای دوجنسی هستند، می باشند. گلهای نر بیشتر بصورت ۲ تا ۳ تایی روی گیاه ظاهر می شوند و کوچکتر از گلهای ماده می باشند. گلها همیشه روی شاخه های یکساله ظاهر می شوند و گاهی میوه روی شاخه های سال جاری تشکیل می شوند که این نکته در زمان هرس درختان خرمالو باید مورد توجه قرار گیرد.

پرورش درخت خرمالو :

گیاه خرمالو آفتاب دوست است و در مناطق محصور و در مناطقی که دارای آب و هوای خنک و معتدل با آفتاب کافی است دارای رشد و عملکرد مطلوبی است و در مناطقی که هوا کمی سرد است باید اطراف آن محصور گردد تا از خسارات ناشی از سرما و یخ‌زدگی محافظت گردد. خرمالو در عین حال گیاهی مقاوم به سرما است. گیاه خرمالو در مناطق گرم و نیمه گرم تا ۱۲- درجه سانتی‌گراد را تحمل می‌نماید، ولی به سرمای زمستان نیازمند است.

درخت خرمالو در دامنه وسیعی از خاک‌های مختلف با بافت متوسط و زهکشی مناسب و حاصلخیز و حتی در خاک‌های رسی با بافت سنگین رشد می‌نماید. این درخت در مناطقی که اسیدیته خاک بین ۵.۶ تا ۵.۷ باشد دارای رشد مطلوب است و تحمل آن نسبت به خشکی و کمی آب قابل ملاحظه است، ولی آبیاری آن با آب کافی، عملکرد محصول را به نحو قابل توجهی افزایش می‌دهد. درخت خرمالو دارای ریشه‌های قوی است و هنگام غرس نهال خرمالو باید در گودالی عمیق کاشته شود. زمان رسیدن به حداکثر محصول به ۷ الی ۱۰ سال زمان نیاز دارد.

نحوه کاشت و پرورش خرمالو در گلدان

برای کاشت هسته خرمالو در گلدان، بعد از خرید خرمالو، یکی از خرمالوهای رسیده و سالم را جدا کنید و هسته‌های میوه را به آرامی جدا کنید و با آب ولرم خوب بشویید، به طوریکه قسمتهای گوشتی میوه به طور کامل از روی هسته ها پاک شود.

سپس هسته های خرمالو را داخل ظرف آبی قرار دهید و آن را در محلی گرم و کم نور بگذارید.

در صورتی که آب حالت شفاف خود را از دست داد، آب ظرف را تعویض کنید.

بعد از چند روز جوانه‌های کوچکی از هسته خرمالو خارج میشود. در این زمان شما میتوانید گیاه جوان را به گدان با خاک مناسب انتقال دهید.

در زمان انتقال مراقب باشید جوانه آسیب نبیند و خاک اطراف آن را به آرامی فشار دهید.

پس از آن آبیاری کامل انجام دهید به طوریکه آب از ته گلدان خارج شود.

گلدان را در محلی با دما و نور مناسب قرار دهید.

خاک مناسب خرمالو

خاک مناسب برای درخت خرمالو باید سبک و قابل نفوذ به آب و حاصلخیز باشد. بهترین خاک برای این درخت، خاک‌ مرطوب و خنک است که اصولاً باغات قدیمی که خاک‌های حاصلخیزتری دارند بهتر جواب می‌دهند؛ به همین دلیل بهتر است افرادی که می‌خواهند اقدام به کشت این گیاه نمایند داخل باغچه منازل را از خاک باغات قدیمی پر کنند. علت موفقیت کاشت این درخت در بعضی از منازل همین امر است، زیرا بعضی از افراد برای باغچه منازل از خاک مراتع استفاده می‌کنند که برای کاشت و پرورش این گیاه مناسب نیست .

درخت خرمالو نیاز به کودهای دامی فراوان دارد. اما به این نکته نیز باید توجه داشت که از کودهای پوسیده دامی استفاده گردد و نه از کودهای تازه و نپوسیده. همچنین بهتر است داخل منازل به دلیل این که حجم خاک باغچه کم و محیط رشد ریشه محدود است، جهت تغذیه درختان خرمالو از کودهای نیمه آلی به نام ورز استفاده گردد. در اسفند ماه پس از رفع سرمای زمستان به ازای هر درخت خرمالو ۴ تا ۵ کیلوگرم ورز در سطح باغچه پخش می‌کنند و عمل شخم‌زنی را انجام می‌دهند. در حین عمل شخم‌زنی باید به این نکته توجه شود که حتماً زمان آن در اسفند ماه باشد. با توجه به این نکته که درخت خرمالو به شخم عمیق نیاز ندارد (چون اگر ریشه‌ها آسیب ببینند به‌سختی و دیر ترمیم می‌گردند).

آبیاری درخت خرمالو :

درخت خرمالو نیاز آبی نسبتا بالایی دارد. این گیاه به خشکی حساس است و به خصوص در هوای گرم، نیاز آبیاری بیشتری دارد و باید آبیاری منظم انجام شود. البته لازم به ذکر است، آبیاری بیش از حد باعث می شود که ریشه دچار کمبود اکسیژن شده و بارزترین علامت غرقابی، ریزش میوه های درخت است.

کود های مورد نیاز خرمالو :

خرمالو به مواد غذایی کمی نیاز دارد و در مناطقی که کود گیاهی در دسترس می باشد به کود شیمیایی نیاز نخواهد بود ولی در صورت عدم وجود کود گیاهی، میتوان از ترکیبی از کودهای شیمیائی N-P-K به نسبت ۱۰-۱۰-۱۰ استفاده نمود. کود را باید اواخر زمستان و اوائل بهار در پای درختان پخش نمود.

تکثیر درخت خرمالو :

در زمان کاشت درخت خرمالو نکات ذیل بایستی مورد توجه قرار گیرند:

۱- زمان کاشت خرمالو پیوندی حدود ۱۵ اسفند ماه است. چنانچه زودتر جهت کشت اقدام شود، احتمال بروز سرمازدگی نهال زیاد است، چون به عمل جابه‌جایی حساس است .

۲- نهال پیوندی در موقع کاشت حتماً تا همان محلی که در خزانه زیر خاک بوده در محل کاشت در زیر خاک قرار گیرد. نکته قابل اهمیت این است که عمیق کاشتن نهال و سطحی کاشتن هر دو مضر است .

۳- در زمان کاشت از دادن هرگونه کود حیوانی و کود شیمیایی خودداری شود. عمل تقویت از سال دوم شروع شود که بهتر است از همان ورز استفاده گردد .

۴- پس از کاشت، عمل آبیاری یک نوبت انجام شود و تا نهال خرمالو جوانه نزده است، آبیاری دوم صورت نگیرد .

۵- از سال دوم عمل سربرداری و هرس فرم‌دهی طی دو تا سه سال انجام گیرد .

بعد از کاشت نهال خرمالو در محل اصلی، بعد از سال دوم باید عمل کوددهی و تقویت انجام گیرد. در سال‌های بعدی باید به این نکته توجه کرد که میوه خرمالو روی شاخه‌های یک ساله است؛ یعنی در فصل خزان اگر هرسی صورت گیرد، شاخه سال قبل که محل تولید میوه است نبایستی حذف شود .درخت خرمالو در فصل بهار به آب کمتری نیاز دارد و در فصل تابستان با گرم شدن هوا نیاز به آب بیشتری دارد .

 

بعضی از پرورش دهندگان از ریزش خرمالوهای تازه تشکیل شده در فصل بهار شکایت دارند که علت آن آفت یا بیماری نیست، بلکه چون درخت خرمالو به میزان زیادی گل تولید می‌کند و اگر شرایط مناسب باشد تمام گل‌ها تبدیل به میوه می‌شود، پس از تشکیل میوه چون درخت توان نگهداری و تغذیه تمامی میوه‌ها را ندارد، چنانچه درخت خوب تغذیه و تقویت نشده باشد حدود ۵۰ درصد میوه‌ها در حالت فندقی ریزش دارد. اما چنانچه درخت خوب تغذیه و تقویت شده باشد، میزان ریزش میوه در فصل بهار کمتر است. به هر حال درخت خرمالو آن مقدار میوه را که می‌تواند تغذیه کند، نگه می‌دارد و اضافی آن ریزش دارد.

 

 

بیماری ها و آفات درخت خرمالو :

مگس سفید و تریپس‌ها به پوست میوه خرمالو صدمه زده و موجب بدرنگ شدن میوه خرمالو می‌گردند.آبیاری بیش از حد نیز موجب فاسد شدن ریشه گیاه می‌گردد. حیوانات موذی مانند موش نیز به ریشه درخت خرمالو صدمه وارد می‌آورند.

 

زود گلدهی، ریزش محصول و ترک خوردن میوه در اطراف کاسبرگ و آفتاب سوختگی میوه از امراض درخت خرمالو محسوب می‌شود. ریزش میوه پدیده‌ای طبیعی در درختان میوه ازجمله خرمالو است و در عین حال تغذیه گیاه خرمالو با کود پوسیده حیوانی به مقدار کافی از ریزش میوه به نحو موثری جلوگیری می‌نماید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *